Novice za javnost

EFI: Nov Fiery-FS300 Pro in Command Workstation 6

20171019 Fiery FS300 Command Workstation 6
Novosti so predvsem na področju zmogljivosti, barvnega upravljanja in razpoložljivosti (na sliki tiskalniški strežnik Fiery NX Station).
Podjetje EFI je nedavno predstavilo novo platformo za produkcijski tisk Fiery-FS300 Pro, ki je na voljo v paketu z novo različico delovnega sistema Command Workstation 6. Del nove tehnološke zasnove je tudi nov tiskalniški strežnik Fiery NX Station. Celostno predstavlja centralizirano delovno okolje, ki preko uporabniškega vmesnika omogoča upravljanje različnih tiskalniških sistemov, tako klasičnih formatnih, kot velikoformatnih in tudi rotacijskih. Po besedah proizvajalca nova platforma prinaša predvsem na področju zmogljivosti, barvnega upravljanja in razpoložljivosti.

Preberi več

Narda Tours vabi na IPEX 2017

20171019 ipex2017
Turistična agencija Narda Tours vas obvešča o možnosti organiziranega individualnega ogleda enega pomembnejših sejmov grafične stroke, IPEX 2017.

Na voljo je aranžma z letom iz Zagreba (Hrvaška). Za brezplačno vstopnico pa se enostavno registrirajte pred odhodom na spletni strani www.ipex.org.

Preberi več

X-Rite: Nadzor kakovosti lakiranja

20171017 XRite
X-Rite je trgu ponudil večkotni spektralni inštrument, ki omogoča zanesljiv nadzor kakovosti lakiranja.
Novi X-Rite-ovi rešitvi MA‑T12 z 12 kotnimi možnostmi in MA‑MA‑T6 s 6 kotnimi možnostmi omogočata vrednotenje nanosa barve, površinskega sijaja in hrapavosti.

Preberi več

Bobst: Nov sistem M8 za produkcijo gibke embalaže

20171017 BOBST M8
Uradna predstavitev novega sistema Bobst M8 je bila letošnjem sejmu Labelexpo Europe.
Podjetje Bobst je javnosti na sejmu Labelexpo v Bruslju (Belgija) letos uradno predstavilo sistem M8 za produkcijo gibke embalaže, ki po njihovih besedah prinaša številne izboljšave in nove možnosti tudi v digitaliziranem fleksotisku etiket.

Preberi več

Grafika in tisk kot umetnost

20171010 xerox matjaz meden
Vodjo projektov pri podjetju Papirus M&R, Matjaž Meden.
Papirus M&R je družinsko grafično podjetje, ki se ukvarja z grafičnimi storitvami in rešitvami. Strankam ponujajo idejno zasnovo in izdelavo praktično vseh vrst tiskovin v večjih in manjših nakladah. Prisegajo na osebni odnos z naročnikom, vrhunsko kakovost svojih storitev in zanesljivost pri dobavnih rokih. Grafično dejavnost pojmujejo kot umetnost, in ne samo kot posel ali delo, pravi Matjaž Meden, vodja projektov, s katerim smo se pogovarjali. V tokratnem prispevku aktualnega 5. izida vam zakulisje podjetja Papirus M&R predstavlja Xerox.

Preberi več