Novice za javnost

Baumer hhs: Plug & Glue-koncept je patentiran

20200116 baumer hhs patent
Patent koncepta Plug & Glue potrjen tudi na drugi stopnji.
Podjetje Baumer hhs, proizvajalec industrijskih lepilnih sistemov, tipal in optičnih kamer s povezanimi sistemi za nadzor kakovosti, je pri evropskem patentnem uradu patentiralo tehnološki koncept Plug & Glue.  Konkurenčno podjetje Nordson, prav tako ponudnik rešitev za nanos in dodelavo z lepili, premazi, umetnimi, tesnilnimi in bio-materiali, se je že pritožilo na odobritev patenta.

Preberi več

Bliža se Wetec 2020

20200116 Wetec 2020
Wetec 2020 je strokovni sejem za področje oglaševalskih klasičnih in osvetlitvenih tehnologij, digitalnega tiska in izdelave digitalnih elektronskih oglaševalskih aplikacij.
Hala 3, imenovana Jaques-Lanners, Stuttgartskega sejma bo od 30. januarja do 1. februarja letos središče informacij glede oglaševalskih trendov. Obiskovalci bodo lahko spoznali aktualne smernice izdelave klasičnih in osvetlitvenih promocijskih aplikacij, digitalnega tiska in nenazadnje izdelave digitalnih elektronskih promocijskih aplikacij. Na voljo bo več kot 100 razstavljavcev, posebne razstave, forumi strokovnjakov in različne delavnice.

Preberi več

Epson na Viscomu predstavil novosti


Epson je na sejmu Viscom 2020 med drugim predstavil nov sublimacijski tiskalnik Surecolor SC-F9400H z uporabo posebnih Neon-barvil (rumenega in rožnatega odtenka).
Na nedavnem sejmu Viscom 2020 v Düsseldorfu (Nemčija) je Epson predstavil številne rešitve za sublimacijski promocijski tisk. Med drugim so predstavili nov 64-palčni velikoformatni sublimacijski tiskalnik Surecolor SC-F9400(H), ki kot H-različica omogoča uporabo fluorescentni barvili rumenega in rožnatega odtenka. Z novimi barvili predvsem lahko tiskamo aplikacije barvno atraktivnejših športnih oblačil in podobnega. Omenjen sistem je v osnovi namenjen tisku obsežnejših aplikacij tiska oblačil, tekstila in gibkih oznak.

Preberi več

Siegwerk: Avtomatizirana proizvodnja barv

20200114 Siegwerk
Proizvajalec tiskarskih barv Siegwerk se je v Evropi opremil z doslej najbolj obsežno avtomatizirano proizvodno linijo.
Siegwerk, ponudnik tiskarskih barv za tisk embalaže in etiket, je v obratu imenovanem Blending Center v Siegburgu (Nemčija) 11. decembra lani zagnal popolnoma avtomatizirano proizvodno linijo tiskarskih barv, ki velja za najobsežnejšo v Evropi.

Preberi več

Nov sistem Uteco Sapphire Evo W

20200114 kodak uteco saphire evo
Kodak in Uteco sta za področje digitalnega tiska gibke embalaže predstavila nov sistem Uteco Sapphire Evo W (na sliki sistem različice iz leta 2018).
Podjetji kodak in Uteco sta s sistemom Uteco Sapphire Evo W trgu predstavila nov sistem digitalnega tiska gibke embalaže. S širino izpisa 1,25 m ne ponuja zgolj dvojno širino izpisa v primerjavi s predstavljeno različico sistema iz leta 2018, opremljen je tudi z napredno Kodakovo Ultrastream-tehnologijo kapljičnega tiska. Zaradi širine izpisa nov sistem omogoča digitalen tisk aplikacij formatov klasičnega fleksotiska. Po navedbah Kodaka bo sistem doživel premiero na letošnji Drupi 2020.

Preberi več