Novice za javnost

Preverjanje PDF-jev z novo generacijo tehnologije

20180619 Callas PDF Toolbox10
Celovita analiza objektov v kontekstu z vsebino dokumenta je najpomembnejša novost programskega orodja Callas PDF Toolbox 10.
Aktualna različica 10 programskega orodja Callas PDF Toolbox podjetja Callas Software (Berlin - Nemčija) vključuje številne nove funkcije avtomatizacije priprave oziroma preverjanja korektnosti predlog za tisk. Glavna novost je kontekstna analiza integriranih grafičnih elementov glede na vsebino predloge. Orodje je zasnovano na posebni »Sifter«-tehnologiji, ki podpira preverjanje PDF-dokumentov v skladu z aktualnimi procesnimi ISO-standardi. Podpira tudi delo v oblaku, posredovanje predlog obdelave PDF-dokumentov, poročil analiz ... v oblačni sistem in obratno.

Preberi več

Xerox predstavil sistem Iridesse

20180618 Xerox Iridesse Production Press
Nov sistem Xerox Iridesse poleg osnovnega CMYK-digitalnega tiskarskega dela vključuje še dve enoti za upodobitev s posebnim barvilom, kot so zlati, srebrni in brezbarvni.
Podjetje Xerox je javnosti nedavno predstavilo nov digitalni produkcijski sistem digitalnega tiska Iridesse, ki omogoča tisk in dodelavo tiskovin z metalnimi učinki v enem prehodu. V kombinaciji z novimi HD-EA-tonerji, ki jih odlikujejo majhni in po velikosti identični delci,  lahko kakovostno enakomerno tiskamo cele ali delne površine pole.

Preberi več

Heidelberg: Manj prometa in dobička


Podjetje Heidelberg nedavno predstavilo rezultate poslovanja za leti 2017/2018.
Poslovno leto 2017/2018 (1. april 2017 do 31. marec 2018) je podjetje Heidelberger na podlagi predhodnih nerevidiranih podatkov ustvaril rahlo nižjo prodajo kot v preteklem letu s s celotno prodajo skupine v višini 2,420 milijard eurov. kot navajajo v družbi, je razlika glede na obdobje v letu poprej (v višini 2,524 milijard evrov) predvsem posledica negativnih učinkov valutnega trga in nižjih prodajnih marž rabljene strojne opreme v skupni višini več kot 100 milijonov evrov. Kljub učinkom valutnega trga so nova naročila v letošnjem obdobju znašala 2,588 milijard evrov (predhodno leto: 2,593 milijard evrov).

Preberi več

Kodak nadgradil rešitve priprave za tisk

20180614 Kodak IPP Prinergy
Kodak Insite Prepress Portal 9.0: Bolj racionalna navigacija z uporabo vmesnika in pregledom naročil, strani in splošnim predogledom naročila.
Podjetje Kodak je nedavno implementiralo številne nadgradnje svojih programskih rešitev priprave za tisk. Največja nadgradnja oziroma novost je Insite Prepress Portal različice 9.0, ki omogoča dostopnost produkcije strankam 24/7, hkrati ureja komunikacijo z njimi, operaterjem pa enostavno in zanesljivo upravljanje opravil. Bistvo omenjene rešitve pa je odprava izdelave klasičnega poskusnega odtisa, saj v komunikacijskem smislu zagotavlja tudi potrjevanje oziroma digitalni podpis opravil pred tiskom.  Pomembna novost so tudi delovni sistemi Prinergy različice 8.2, ki so v povezavi združljivi s še več sistemi digitalnega tiska.

Preberi več

Konica Minolta: IQ-501

20180611 km
Naj se k vam vračajo stranke, in ne tiskovine.
Da bi bili danes tiskarji čim bolj konkurenčni, morajo vse bolj zniževati proizvodne stroške. Zato je ena od najbolj učinkovitih poti zniževanja teh avtomatizacija različnih postopkov tiska. To pomeni, da prisotnost človeka ni več potrebna in njegove naloge prevzamejo različne tehnologije. Z drugimi besedami – človek še vedno obdrži funkcijo nadzora, stroji ali računalniki pa prevzamejo ponavljajoča se in dolgočasna opravila. Zaposleni se tako lahko posveti drugim opravilom, kar posledično pomeni nižjo ceno končnega izdelka.

Preberi več