Poslovanje

Xerox s taktiko do prevzema HP-ja


Xerox z zamenjavo članov upravnega odbora želi priti do prevzema skupine HP.
Za uresničitev prevzema HP-ja Xerox želi zamenjati HP-jev upravni odbor. V ta namen ima družba, kot je razvidno iz aktualne napovedi, že izbranih enajst kandidatov, ki bodo izvoljeni v upravni odbor na letni skupščini družbe HP 2020. V HP-ju Xerox-ove namere označujejo kot taktično sebične, saj ocenjujejo, da gre pri tem za podcenjevanje blagovne znamke in so namere škodljive za HP-jeve delničarje.

Preberi več

Tresu širi poslovanje z napredno podporo

20200131 TRESU Customer Care
Customer Care storitve zagotavljajo nižje stroške proizvodnje.
Tresu, proizvajalec naprednih tiskarskih sistemov, odpira nov segment ponudbe s storitvijo podpore poslovanju strank, imenuje se Customer Care. Z omenjenim programom stranke predvsem dosežejo nižje proizvodne stroške.

Preberi več

Heidelberg prodal proizvodnjo premazov


Heideblerg se intenzivnejše osredotoča na temeljne dejavnosti.
Podjetje Heidelberg je napovedalo, da se bo osredotočilo na temeljne dejavnosti in s tem prilagodilo ponudbo. V tem okviru je družba za rešitev likvidnosti prodala svoje visokotehnološke rešitve in proizvodnjo premazov za področje embalažne, etiketne in splošne tiskarske industrije. Nov lastnik je oddelek ameriške industrijske skupine, to je Industrial Solutions Group (ISG), ki posluje na področju proizvodnje inovativnih kemičnih izdelkov in spada pod okrilje krovne družbe ICP Group.

Preberi več

EFI embalažerjem ponudil MarketDirect PackCentral

20191206 EFI MarketDirect Plattform MarketDirect PackCentral
S platform MarketDirect PackCentral je EFI ponudil sistem elektronskega trženja embalaže. Ta predvsem digitalizira embalažne procese poslovanja.
Pod imenom MarketDirect je EFI razvil platformo, s katero lahko ponudniki storitev tiska digitalizirajo svoje poslovne procese. Platforma med drugim vključuje orodja za upravljanje elektronskega trženja tiskovin, večkanalnega medijskega trženja in proizvodnje. Proizvod MarketDirect PackCentral je namenska rešitev za proizvajalce embalaže.

Preberi več

ApPLAuSE: Drugo leto delovanja

20191209 applause
V okviru projekta je ena od glavnih ciljnih vrednosti doseganje ničelne stopnje vpliva na okolje.
Konec oktobra 2019 se je končalo drugo od treh let trajanja evropskega projekta ApPLAuSE (UIA02-228 Alien PLAnt SpEcies – From harmful to useful from citizens led activities). V zadnjem letu smo člani projektne skupine Katedre za informacijsko in grafično tehnologijo Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani izvedli vrsto aktivnosti, ki imajo pretežno aplikativno usmerjene rešitve uporabe materialov, proizvedenih iz invazivnih tujerodnih rastlin; v našem primeru papirji iz celuloznih vlaknin enoletnih (japonski dresnik, rozga in akacija) in drevesnih vrst (smreka, evkaliptus).

Preberi več

Tiskarna Kubelj ima skupni jezik s stranko

20191209 kubelj ricoh
Aktualna pridobitev tiskarne je Ricoh C7200x.
Tiskarna Kubelj je majhno podjetje, ustanovljeno leta 2005. Ukvarjajo se s tiskom, knjigoveštvom in prodajo. Opremljeni so s tiskarskimi stroji in stroji za grafično dodelavo, ki jim omogočajo kakovostno in konkurenčno izvedbo. Ponujajo vam celostne storitve, od ideje do končnega izdelka. Hitra odzivnost, osebno svetovanje, kakovost tiska in skupni jezik s stranko so njihove prednosti in vrline. Predstavljajo se vam v aktualnem 6. izidu revije Grafičar!

Preberi več