Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20141118_sklad-kadri_osnovna_izvedba.jpg
Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije je 14. novembra 2014 na svoji spletni strani in v Uradnem listu RS št. 81/14 objavil 2. javni razpis za sofinanciranje projektov po kreativni poti do praktičnega znanja. Namen javnega razpisa je z uporabo inovativnega, problemskega in skupinskega pristopa k reševanju praktičnih problemov podpreti razvoj kompetenc, pridobivanje praktičnega znanja ter izkušenj študentov, in sicer z vključitvijo v projekte, ki se bodo izvajali v neposrednem partnerstvu visokošolskih zavodov z gospodarstvom. S pomočjo mentorjev iz izobraževalne in gospodarske sfere bodo študentje v okviru projektnih aktivnosti, ki bodo potekale kot dopolnitev rednega učnega procesa, razvijali inovativnost, kreativno razmišljanje ter druge kompetence, ki jim bodo omogočile lažji prehod iz izobraževanja v zaposlitev.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje projektov za gospodarske družbe oz. samostojne podjetnike posameznike, ki jih bodo izvajali študentje pod mentorstvom delovnega (strokovnjak iz gospodarske družbe oz. samostojne podjetnike posameznike) in pedagoškega mentorja (visokošolski učitelj ali asistent z doktoratom).

Z javnim razpisom se spodbuja neposredno sodelovanje dodiplomskih in podiplomskih študentov visokošolskega študija, visokošolskih zavodov ter gospodarstva.

Rok za oddajo vlog je 24. december 2014 do 12. ure.


Za več informacij kliknite tukaj .