Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20151215 Print Cockpit
Skupina Printdata je na letošnjem sejmu Druck+Form predstavila novo različico sistema Print-Cockpit.
Rešitev Print-Cockpit deluje na osnovi sistema poslovanja E-Business Print Obility, zato omogoča funkcije, kot so kalkulacije, izdelava ponudb in predračunov, digitalnih tehničnih nalogov, komunikacijo s strankami, vodenje dostave … Funkcije so tudi neposredno povezane z osrednjim grafičnim delovnim sistemom in funkcijami preverjanja vhodnih dokumentov ter tiskarskimi sistemi. Zato tudi omogoča upravljanje nalogov skupaj z izdelavo poskusnega/pogodbenega odtisa.

Večino nalogov lahko upravljani vmesnik Print-Cockpit izvaja popolnoma samodejno. To velja vključno za izdajanje računov, dobavnic in neposredno pošiljanje teh strankam preko elektronske pošte. Podprt je tudi JDF- podatkovni protokol za upravljanje proizvodnega procesa.

Po besedah proizvajalca rešitev Print-Cockpit predvsem manjšim tiskarnam z manj obsežnimi nalogi zagotavlja gospodarno, pregledno in učinkovito produkcijo oziroma poslovanje. Sistemsko je možno rešitev povezati tudi s spletno ponudbo grafičnih storitev Online-Print-Shop Obility. Ta omogoča prijavljenim strankam v sistemu enostavno izdelavo kalkulacij, upravljanja predlog za tisk in prenos teh tiskarni. Pri tem je predvsem zagotovljen standardiziran pristop izdelave in tiska digitalnih predlog z največjo stopnjo avtomatizacije.

Več informacij na www.printdata.org.