Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20160119 Heidelberg omrezena tiskarna
Heidelberg bo s konceptom "Smart Printshop" na letošnji Drupi predstavil integrirano in omreženo tiskarno.
»Simply Smart« – slogan podjetja Heidelberg na Drupi 2016 tudi uradno predstavljen. Predstavili bodo koncept prihodnosti enostavno omrežene in digitalizirane tiskarne s predstavitvijo novega dela prodajnega programa digitalnih tiskarskih strojev strateškega partnerja Fujifilm.

Z omejenim konceptom Heidelberg predvsem reagira na vse zahtevnejši trg glede prilagodljivosti, hitre izvedbe in standardno konsistentni kakovosti grafičnih storitev. V omreženi in digitalizirani tiskarni so procesi avtomatizirani, omogočajo pa tudi večmedijsko izvedbo kampanj, kar tovrstnim tiskarnam omogoča, da s svojimi odjemalci navežejo dolgoročne strateško partnerske odnose.

»Simply Smart« je koncept tiskarne v skladu s produkcijsko industrijo generacije 4.0. Osnova za integrirano komunikacijo med stroji in sistemi je osrednji programski delovni sistem Heidelberg Workflow Prinect. Z njim uporabniki enostavno in sočasno upravljajo opravila za ofsetni in digitalni tisk. Za segment digitalnega tiska bodo predstavili digitalne tiskarske stroje poslovnega partnerja Fujifilm, vključno z rešitvami skupnega razvoja, ki so osnovane na kapljični tehnologiji tiska. Predstavili bodo tudi tiskalniške rešitve poslovnega partnerja Ricoh in dodelaven proizvajalca Polar.

Za zanesljivo razpoložljivost tiskarn 24/7 bodo predstavili tudi storitve podpore, med katerim je denimo storitev E-Call, ki v primerjavi zastoja oziroma okvare stroja samodejno poveže sistem s tehnično podporo v Heidelbergu. Omenjene storitve podpore na daljavo pa niso zgolj reševanje težav, ko se pojavijo, temveč tudi stalno spremljanje spremenljivih parametrov sistema in zaznava potencialnih možnih okvar oziroma napak v naprej.

Na Drupi bodo predstavili tudi program potrošnega materiala Heidelberg Saphira, med katerim serija Saphira Eco zagotavlja okolju prijaznejši tisk. Predstavljeni bodo materiali za tisk LE-UV-Druck, Saphira Low Migration-produkti za proizvodnjo živilske embalaže in specifično namenski potrošni materiali, kot so denimo za sisteme Speedmaster Anicolor.

Več informacij na www.heidelberg.com.