Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Prihodek od prometa se je po ocenah dvignil na okvirnih 2,5 milijard Evrov.
Podjetje Heidelberg je doseglo poslovni plan za leto 2015/2016 (1. april 2015 do 31. marec 2016). Po obdavčitvi čisti dobiček znaša 28 milijonov Evrov. Prihodki prometa dvanajstih mesecev znašajo 2,512 milijardi Evrov (prejšnje leto: 2,334 milijarde Evrov). Zadovoljni so tudi z udeležbo na Drupi, na kateri so predstavili številne novosti in prodali 1000. sistem Versafire.

Poslovni izid EBITDA brez posebnih finančnih injekcij znaša 189 milijonov Evrov (prejšnje leto: 188 milijonov Evrov, od tega približno 50 milijonov Evrov posebni finančni vzvodi). Finančni rezultat družbe je boljše in se je z -96 milijonov Evrov dvignilo na -65 milijonov Evrov. Za to po podatkih čisti dobiček po odtegljaju davka znaša 28 milijonov Evrov (prejšnje leto: -72 milijonov Evrov). Prosti denarni tok (izkaz prilivov in odlivov vseh TRR-jev) ob koncu leta je znašal približno -30 milijonov Evrov (prejšnje leto: -17 milijonov evrov).

Heidelberg predstavil novo storitveno platformo
Heidelberg je na letošnji Drupi predstavil koncept zasnove novih pametnih storitev (Smart Services). Te se delijo na tehnične in zmogljivostne. Med zmogljivostnimi je še posebej zanimiv tako imenovan predvidljiv nadzor na daljavo (Predictive Monitoring), ki naj bi razpoložljivost tiskarskih strojev povečal do 10 odstotkov.

20160622 Heidelberg Service Portfolio
Koncept nove platforme Smart Services.

Več o tem smo že pisali v prispevku Simply Smart - Heidelbergov slogan Drupe 2016.

Heidelberg na Drupi prodal 1000. Versafire
Podjetje Heidelberg je od sklenitve sodelovanja s podjetje Ricoh prodal že 1000 digitalnih tiskarskih sistemov Versafire. Številko 1000 prodanih kosov so zaokrožili na letošnji Drupi.

Drupa Heidelberg 1000 Versafire
Eva Biechteler (desno), direktor podjetja Komplan Druck & Design, in Helga Flex, zaposlena pri podjetju Komplan, pred sojim novim kupljenim sistemom Heidelberg Versafire CP.

Sistemi Versafire, prej Linoprint, so digitalni tiskarski sistemi s hitrostjo tiska 110 strani/minuto. Različica sistema Versafire CV omogoča uporabo pete dodatne barve, primerni pa so za tisk fotoknjig, kakovostnejših koledarjev in aplikacij spletnega tiska.

Na Drupi je Heidelberg predstavil številne izboljšave in funkcionalne novosti sistemov Versafire CV in CP. Med novost sodi tudi novo ime in logotip, poleg naštetega pa je zagotovo posebnost možnost uporabe neon-rumenega tonerja na različici sistema Versafire CV. Ta ima pod UV- in črno svetlobo izjemno refleksijo, zato so aplikacije bolj atraktivne. Poleg novih procesnih CMYK tonerjev pa sta posebnost tudi različici belega in brezbarvnega lak tonerja. Vsestranskost in prilagodljivost različice sistema Versafire CV omogoča personalizirian tisk dodane vrednosti.

Več informacij na www.heidelberg.com.