Skupina Coesia prevzela Atlantic Zeiser

20190122 atlantic zeiserz coesia
Skupina Coesia je prevzela del lastništva podjetja Atlantic Zeiser vključno z večinskim lastniškim deležem specialista za razvoj barvil znamke Triton.
Švicarska skupina Orell Füssli je skupini Coesia prodala del poslovnega programa Atlantic-Zeiser za kartično personalizacijo in izdelavo embalaže ter večinski lastniški delež podjetja Triton, proizvajalca specialnih barvil za digitalni industrijski tisk. Omenjena globalno operativna skupina 21 industrijskih in embalažnih podjetij s sedežem v Bologni je prevzem že zaključila septembra 2018. Od takrat je bil Atlantic Zeiser del skupine kot ločen poslovni subjekt, sedež ima še vedno sedež v Emminge-Liptingen-u (Nemčija).

Thomas Obitz, nekdanji komercialni direktor podjetja Atlantic Zeiser, je odslej postavljen na čelo vodenja na novo ustanovljenega podjetja. Pojasnil je, da bo Atlantic Zeiser dosledno osredotočen na segmente rasti digitalnega neposrednega tiska. V segmentu tiska embalaže gre predvsem za osredotočenost na farmacevtske izdelke, kozmetiko in tako imenovano blago za vsakdanjo rabo, v segmentu tiska kartic pa za celoten spekter kreditnih, ID, darilnih in nakupnih kartic.

Izdelava barvil strogo varovana
Tehnologije podjetja Atlantic Zeiser omogočajo neposredno ali posredno učinkovito in ekonomsko sprejemljivo individualizirano dodelavo tiskovin, tudi enega samega izvoda. Omogočajo izdelavo prilagodljive embalaže, personalizacijo produktov in raznolikost teh v enem prehodu. Poleg digitalne UV-kapljične tehnologije podjetja Atlantic Zeiser, je del razvoja tudi izdelava lastnih barvil, kar je glede tehnoloških znanj rešitev Tritron pomemben del prenosa lastništva na skupino Coesia.

Atlantic Zeiser bo posloval na trgu avtonomno
Kot je v skupini Coesia običajno, bo tudi novo podjetje na trgu delovalo neodvisno, kar je po njihovih izkušnjah učinkovito, še posebej z izrabo sinergij poslovanja v mreži povezanih podjetij. 
Skupina Coesia bo svojo svetovno poslovno uveljavljenostjo znatno pripomogla k rasti tržnega deleža blagovne znamke Atlantic Zeiser. 

Več informacij na www.atlanticzeiser.com.