Tisk (digitalni)

Nove poslovne možnosti v živo

20171211 mgimeteor
Stroj MGI Meteor 8700 Se+ & iFOIL T tiska lasersko z ločljivostjo 3600 dpi in linijature največ 270 lpi.
Uredništvo revije Grafičar je poleg prireditve Konice Minolte Slovenija v Čatežu, katere reportaža je bila objavljena v prejšnji številki, obiskala še dva njihova dogodka, na katerih so predstavili partnerske rešitve MGI. Konica Minolta ima namreč v podjetju MGI več kot 40-odstotni lastniški delež, zato so povabili 12. oktobra v predstavitveni center v Ljubljani in 27. oktobra v center v Zagreb (Hrvaška). Namen obeh dogodkov je bil seveda predstaviti partnerske rešitve MGI, ki tiskovinam z digitalnimi dodelavnimi postopki dodajo vrednost.

Preberi več

Nov produkcijski kapljični sistem Ricoh Pro V20000

20171207 Ricoh Pro V20000
Nov produkcijski sistem neskončnega kapljičnega tiska Ricoh Pro V20000 bo na voljo v dveh različicah: enobarvni in večbarvni.
S sistemom Ricoh Pro V20000 je podjetje Ricoh ponudilo novo rešitev produkcijskega neskončnega kapljičnega tiska. Omogoča potisk širokega obsega papirjev, tudi problematičnih tanjših. Primeren je za realizacijo različnih tiskovin: transakcijskih, knjig, direktne pošte in podobnega. Na voljo bo v enobarvni in večbarvni različici.

Preberi več

EFI in Xeikon: Partnerstvo z EFI Jetrion rešitvami

20171128 EFI Xeikon Jetrion
Xeikon odslej odgovoren za prodajo in podporo sistemov za digitalni tisk etiket.
EFI in Xeikon sta sklenila strateško partnerstvo. Poleg svojega portfelja laserskih in kapljičnih rešitev bo podjetje Xeikon odslej skrbelo tudi za področje prodaje in podpore UV-kapljičnih sistemov za tisk etiket serije EFI Jetrion.

Preberi več

Ricoh na IPEX-u z dvema atraktivnima novostma

20171128 Ricoh Neon Pink
Posebnost razstavnega prostora sta bila tiskalnik za direktni tisk na tekstil in nov Neon Pink toner na tiskalniku Ricoh Pro C7110sx.
Ricoh je na nedavnem sejmu IPEX 2017 dokazal svojo lojalnost industriji tiska z novimi tehnološkimi pristopi, ki zagotavljajo nove poslovne priložnosti. S predstavitvijo novega sistema direktnega tekstilnega tiska, Ricoh Ri 6000, in posebnega Neon Pink tonerja za laserske sistem tiska, kot je Ricohov sistem Pro C7110sx, dokazujejo, da z razvojem tehnologij sledijo rastočim področje grafične industrije in novim poslovnim priložnostim.

Preberi več

Xeikon zaključuje s prvotnim projektom Trillium

20171124 Xeikon Trillium One
Na Drupi 2016 je Xekion že predstavil koncept Trillium s tehnologijo suhega tonerja, imenuje se Trillium One.
Xeikon opustil tehnologijo tekočega tonerja »Trillium«, osredotočili se bodo na razvoj rešitev z uporabo suhega tonerja in kapljičnih barvil. Verjamejo, da omenjeni tehnologiji zagotavljata več koristi in prednosti, še posebej ponosni so na prvo svojo kapljično tehnološko zasnovo imenovano Panther UV, ki je gonilo aktualnega sistema Xeikon PX3000 in odziv vse večjemu interesu trga.

Preberi več

Ricoh predstavil prvi UV-ploski tiskalnik

20171117 Ricoh Pro T720
Tiskalnik Pro T7210 je prvi Ricohov UV-ploski tiskalnik.
Podjetje Ricoh je nadgradilo portfelj industrijskih tiskalniških rešitev, nedavno so predstavili svoj prvi UV-ploski tiskalnik Pro T7210. Omogoča hitrost tiska do 50 m²/h oziroma v posebnem hitrem načinu tiska do 100 m²/h.

Preberi več