Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20160714 Ricoh EFI
Novo sodelovanje so najavili na Drupi letos.
Podjetje Ricoh je vstopilo na trg rešitev LFP. V svojo ponudbo so vključili velikoformatne tiskalniške sisteme EFI Vutek. Tiskalnike bodo najprej ponudili v Evropi in Latinski Ameriki, sčasoma pa po celem svetu. Da EFI-jeve izdelke vključijo v svoj prodajni program so se odločili, ker želijo svojim odjemalcem ponuditi tudi rešitve, ki izpolnjujejo zahteve njihovih potreb po širitvi poslovanja.

Kot posebnost je Ricoh na Drupi predstavil tudi model UV-ploskega tiskalnika ProTM L4100, ki je plod lastnega razvoja. Ta izpisuje iz zvitka in uporablja posebna smolno-lateksna barvila (AR) na vodni osnovi. S tovrstnimi rešitvami želijo izpopolniti obstoječo ponudbo s ponudbo ploskih, velikoformatnih rešitev neskončnega digitalnega tiska. Poleg tiskalnikov oziroma strojne opreme, bodo ponujali tudi različne programske rešitve.

Na razstavnem prostoru pa je velik del zanimanja prejel tudi ploski tiskalniški sistem hibridnega UV-neskončnega tiska EFI Vutek H1625 LED, ki izpisuje s štirim procesnimi barvili in dodatno pokrivno belo v enem prehodu. Omogoča tudi večslojno nanašanje barve. Osem sivinskih odtenkov pa reproducira s pomočjo brizganja kapljic barvila različnih velikosti. Sistem izpisuje v širini največ 1,65 metra na toge in gibke materiale.

Več informacij na www.efi.com in www.ricoh.com.