Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20161718 Screen GP TruepressJet520NX
Naslednik sistema Truepress Jet520 je Truepress Jet520NX, sistem tiska iz zvitka v zvitek.
Podjetji Screen Graphic in Precision Solutions (Screen GP) sta na Drupi predstavili rezultat skupnega razvoja, nov sistem digitalnega tiska iz zvitka v zvitek Truepress Jet520NX. Ta bo nasledil obstoječ Truepress Jet520.

Sistem Truepress Jet520NX je zasnovan na 5-palčnem brizgalnem modulu ločljivosti izpisa 600 x 1.200 z naprednim upravljanjem nanosa barvila. Poleg štirih procesnih barv, lahko uporabljamo tudi posebno peto: MICR-barvilo, UV-zaščitno ali drugo. Predvsem je peta barvna namenjena zaščiti pristnosti tiskovin. Po besedah proizvajalca je zaradi vse manjših naklad na zahtevo po tovrstnih sistemih vse več povpraševanja . Predvsem so primerni za aplikacije direktne pošte in transakcijskega tiska.

Poleg omenjenega je skupina Screen GP predstavila še nov termalni CTP-sistem serije Platerite HD 8900N. Na voljo je v 8-stranskem formatu v več različicah glede na potrebe: Z, S in E. Različica Z je med vsemi najbolj napredna in ponuja osvetljevanje z lasersko glavo s 1.024 kanali, kar zagotavlja produkcijo 70 plošč na uro. Modela S in E pa imata vgrajeno lasersko glavo s 512 kanali, kar znaša produkcijo 48 oziroma 36 plošč na uro. Modela S in E omogoča osvetljevanje visoke ločljivosti AM-rastra linijature 700 lpi.

Posebnost so bili tudi predstavljeni novi sistemi neposredne dodelave tiskovin iz valovitega kartona, ki so plod sodelovanja s podjetjema BHS Corrugated Maschinen in Anlagenbau GmbH. V okviru teh so predstavili tudi nov koncept storitev v oblaku IoT-tehnologij.

Več informacij na www.screeneurope.com.