Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20160718 Xeikon 9600
Naslednik modela Xeikon 8600 je tu: Xeikon 9600 podpira večji nabor tiskovnih medijev.
Podjetje Xeikon je na Drupi 2016 predstavilo nov model digitalnega tiskarskega stroja Xeikon 9600. Nov sistem tiska iz zvitka je primeren za tisk opravil različnih standardnih in nestandardnih formatov.

Po besedah proizvajalca model Xeikon 9600 v primerjavi s predhodnim podpira več tiskovnih substratov, je stroškovno bolj učinkovit, zagotavlja pa enako kvaliteto in produktivnost tiska. Primeren je za ponudnike variabilnega tiska in vse, ki jim volumen tiska raste. Omogoča tudi širjenje poslovanja z novimi tiskalniškimi aplikacijami.

Nov sistem digitalnega tiska iz zvitka omogoča obojestranski tisk v enem prehodu s hitrostjo 14,5 m/min pri ločljivosti 1.200 dpi in variabilno jakostjo obarvanja. S pomočjo uporabniškega vmesnika Xeikon X-800 sistem podpira tudi aplikacije variabilnega tiska in uporabo dodatne pete posebne ali zaščitne barve. Za upodobitev uporablja poseben suhi toner QA-CD, ki ne zahteva posebne predpriprave tiskovnega medija. Toner izpisom zagotavlja velik barvni obseg in ne oddaja zdravju škodljivih substanc.

Izpisujemo lahko na različne medije, vse od časopisnega papirja do kartona, od gramature 40 do največ 350 g/m2. Največja podprta širina medija znaša od 320 do 508 mm.

Sistem je primarno namenjen tisku direktne pošte in aplikacijam spletnega tiska. V primeru zahtevnejših potreb, ga je možno nadgraditi v konfiguracijo modela sistema Xeikon 9800.

Več informacij na www.xeikon.com.