Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20160719 HP Pagewide C500 Press
Nov sistem tiska na valovit karton HP Pagewide C500 Press.
HP se je na letošnji Drupi predstavil na razstavnem prostoru velikem kot nogometno igrišče. Predstavili so številne digitalne tiskarske novosti, ki ponudnikom grafičnih storitev dajejo nove možnosti poslovanja. Aktualna HP-jeva ponudba zato odslej šteje več kot 50 tiskarskih rešitev.

Nov del ponudbe je sistem HP Pagewide C500 Press, nova industrijska rešitev tiska na valovit karton, ki je osnovana na eine HP-Pagewide-tehnologiji. Predstavili so tudi nov koncept rešitev Indigo-Digital-Combination-Press, ki združuje HP-Indigo-digitalno tiskarsko tehnologijo z neposrednimi rešitvami dodelave, kar omogoča celostno izdelavo tiskovin (etiket in embalaže) v enem prehodu. Predstavili so tudi nove tiskalniške sisteme HP Indigo 12000, 8000, 7900 in 5900 Digital Presses, po vrhu pa še beta-različico sistema HP Indigo 50000.

Digitalni tisk valovitega kartona
Nov sistem HP Pagewide C500 Press je po besedah proizvajalca prilagodljiva in stroškovno učinkovita rešitev tiska na valovit karton kakovosti primerljive ofsetnemu odtisu. Primeren je za vse proizvajalce embalaže iz valovitega kartona s centralizirano in decentralizirano organizacijo tiska. Omogoča tisk embalaže v enem izvodu ali manjši nakladi v racionalnem načinu. Cenovna dostopnost pa pomeni tudi možnost vstopa v svet digitalnega tiska embalaže.

Poleg novega sistema so na voljo tudi nova HP-barvila, ki so primerna tudi za tisk živilske embalaže, ki prihaja neposredno v stik z živili. Z vpeljavo novega sistema s portfeljem rešitev HP lahko tiskamo embalažo iz tankih folij, kartona in odslej tudi valovitega kartona. Uporabniki HP-jevih rešitev se na ta način lahko odzovejo na spreminjajoče se potrebe trga.

Na svetu prva komercialna ponudba 3D-tiskalniških rešitev
HP je na Drupi prvič predstavil sistem HP Jet Fusion 3D. Ta omogoča hitro in ugodno izdelavo 3D-prototipov. Izpisuje 3D-točkovno s tako imenovanimi »voksli«, kar lahko primerjamo s »piksli« (točkami) uveljavljene 2D-tiskarske upodobitve.

Več informacij na www.hp.com.