Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20161020 Ricoh Pro C7100
Sistem digitalnega tiska Pro C7100, ki omogoča uporabo posebnega neon-tonerja.
Ricoh se je na letošnjem sejmu Druck+Form 2016 v Sinsheimu predstavil osredotočen na dodelavo z dodatnimi tonerji, denimo posebnim belim, ki omogoča izdelavo metalnih učinkov, in posebnim neon-tonerjem za sistem digitalnega tiska Pro C7100.

Po besedah proizvajalca, Ricoh, novi tonerji in tiskalniški sistemi v povezavi z uporabo programske opreme »Color Logic« omogočajo izdelavo tiskovin dodane vrednosti z več kot 250 metalnimi in posebnimi vizualnimi učinki. Za tiskalniške sisteme serije Pro-C7100X je bil kot posebnost predstavljen nov neon-toner, ki ga odlikuje fluorescenca ob navzočnosti UV-svetlobi. Toner je še posebej primeren za zaščito v aplikacijah varnostnega tiska. Več kot atraktiven je tudi v tisku posebnih plakatov, letakov …

Del razstavnega programa je bil tudi visoko zmogljiv tiskalniški sistem Pro C9110, ki omogoča tisk hitrosti 130 strani/minuto in mesečnim volumnom 1 milijon A4-izpisov. Predstavlja hibridno rešitev za tisku knjig, direktne pošte in transpromocijskega materiala.

Med programskimi rešitvmai je bilo zaslediti še orodje Marcom Central, prilagodljivo orodje za upravljanje trženja (Marketing-Asset-Managament - MAM). Z njim podjetja lahko optimizirajo tržne procese in izboljšajo učinkovitost samega trženja.

Med novostmi je bilo zaslediti tudi velikoformatne tiskalniške rešitve MP CW2201SP, ki so posebej primerne za tisk arhitekturnih dokumentov CAD/GIS.

Več informacij na www.ricoh.com.