Inca Digital: Nov kapljični tiskalnik formata B1

20170613 Inca Digital B1
Nova kapljična platforma tiska formata B1 proizvajalca Inca Digital s popolnoma samodejnim vlagalnikom in izlagalnikom skladov.
Podjetje Inca Digital je na nedavni Fespi 2017 v Hamburgu (Nemčija) predstavilo nov tiskalnik formata B1. Zasnovan je na identični platformi, kot seriji sistemov Onset-X- in Spyder-X. Predstavlja bolj racionalno alternativo izvedbe naročil manjših naklad običajno aplikacij sitotiska, ofsetnega in industrijskega tiska.

Nov kapljični sistem uporablja osem barvnih kanalov in je zasnovan na prilagodljivi in nadgradljivi arhitekturi, ki omogoča realizacijo individualnih zahtev oziroma vsakega posameznika oziroma kupca. Primeren je za uporabo v zahtevnejših delovnih okoljih z aplikacijami promocijskega in akcidenčnega tiska.

Posebnost novega kapljičnega sistema formata B1 je tudi popolnoma samodejno voden vlagalni in izlagalni sistem, ki zmanjšuje potrebo po operaterju in ročnemu upravljanju tega ter posledično zagotavlja tudi manj možnosti operativnih napak. Operaterju to posledično omogoča, da se popolnoma osredotoči na nadzor kakovosti tiska. V prihodnosti je pričakovati še ročno in tričetrtinsko samodejno različico tovrstnega sistema za kupce manj finančnimi sredstvi.

V osnovi uporablja izpisne glave proizvajalca Fujifilm, ki zagotavljajo brizganje kar se da majhnih kapljic barvil, da so upodobitve besedila ostre, barvni prehodi pa gladko zvezni. Izpisi se neposredno posušijo v dveh fazah v posebni UV-tuljavi UV/LED-tehnološko zasnovo. Ta poleg suhosti izpisom zagotavlja tudi dobro obstojnost.

Več informacij na www.incadigital.com.