Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20170704 EFI FabriVU 340
Na sliki model tiskalnika Vutek FabriVU 340.
EFI je bil spoznan za najboljšega proizvajalca sistemov tekstilnega tiska iz zvitka v zvitek. V okviru Fespe je na 11. podelitvi nagrad EDP nagrado prejel tiskalniški sistem Vutek FabriVU 180/340.

Po besedah vodilnih je nagrada priznanje nenehnemu razvoju sistemov za tekstilni tisk, ki je eno bolj rastočih grafičnih področij izdelave gibkih označb/oznak. Številne kampanje izvedene s pomočjo nagrajenega tiskalnika odlikuje visoka produkcijska učinkovitost in kakovost izvedbe. Oba modela izpisuje namreč z ločljivostjo kar 2400 dpi.

Po besedah inženirjev podjetja EFI tako 1.8 metra širok model FabriVU 180, kot tudi 3.4 metra širok model FabriVU 340 odlikujejo številne prednosti tiska na transferni papir in tudi neposrednega tiska na tekstil že samo zaradi možnosti uporabe istega nabora barvil. Z drugimi besedami ta zagotavlja manj zastojev sistema zaradi običajno potrebne menjave barvil, čiščenja sistema …

Tiskovine izdelane s tiskalnikom EFI Vutek FabriVU lahko peremo in sušimo, saj se tkanina kot tiskovni material ne zvija in guba, lahko jo tudi prepognemo, pri tem pa ne ostajajo sledi na materialu. Možnost zlaganja brez sledi in lažja teža sta tudi prednost pri pošiljanju tovrstnih tiskovin, saj znižujeta stroške pošiljanja in skladiščenja v primerjavi s pošiljanjem običajnih togih tiskovin.

Več informacij na www.efi.com.