Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20170919 Canon VarioPrint 6000
Novi monokromatski sistem tiska Océ Varioprint 6000 Titan prinaša večjo produktivnost in več podprtih medijev.
Podjetje Canon je nedavno predstavilo svojega novega paradnega konja za področje enobarvnega produkcijskega tiska, to je sistem Océ Varioprint 6000 Titan. Ta predvsem prinaša več produktivnosti in širši nabor podprtih medijev. Zahvaljujoč posebnemu konceptu Light Weight Media (LWM) zanesljivo upravlja tudi tanjše papirje (gramature 45 do 300 g/m2, tudi premazane in strukturirane) v formatu največ 350 x 500 mm, kar tudi bistveno povečuje širši nabor podprtih medijev. Novosti prinaša tudi na področju trajnosti.

Serija Océ Varioprint 6000 Titan ponuja štiri različice sistemov: Varioprint 6180, 6220, 6270 in 6330. Najbolj zmogljiva različica po besedah proizvajalca doseže hitrost tiska kar 328 A4-izpisov v minuti tako v enostranskem, kot obojestranskem načinu tiska. Za več prilagodljivosti tiskarjem in njihovim zahtevam je vse manj zmogljive modele možno kadarkoli nadgraditi v zmogljivejšo različico.

Glede na največji format izpisa 350 x 500 mm je sistem posebej primeren za produkcijo knjig. Zaradi uporabe tehnologije upodabljanja s pomočjo zrcaljenja Gemini-Instant-Duplex lahko izpisuje sočasno po obeh straneh medija z izjemnim obojestranskim skladjem. Za dodatno natančnost obojestranskega tiska pol pa skrbi še poseben poravnalni sistem ob vlaganju.

Za dobre tiskovno upodobitvene rezultate pa skrbita posebna rastrska tehnologija Screen-Point in algoritem izračunavanja sivinskih tonov Supercell. Po besedah proizvajalca ta učinkovito pretvarja barvne podatke v monokromatske z upodobitvijo do 200 sivinskih odtenkov pri linijaturi 180lpi. Z uporabo tehnologije Copy-Press pa je toner na medij fiksiran pri nižji temperaturi, kar izpisom daje bolj moten in ofsetnim odtisom primerljiv vtis. Sam tisk pa je voden s pomočjo centralnega strežniškega sistema Prismasync V7, ki prinaša številne funkcionalnosti, med drugim tudi do osem urno planiranje proizvodnje brez nadzora operaterja.

Sistem lahko poljubno nadgradimo tudi s številnimi neposrednimi dodelavnimi možnostmi, kot so broširanje, lepljenje, zgibanje, izsekovanje in razrez, ki jih enostavno upravljamo s pomočjo protokola Document Finishing Device (DFD).

Poleg že omenjenih zmogljivostnih različic je sistem na volj v dveh konfiguracijah, prvi standardni namenjeni grafičnemu splošnemu trgu in drugi Titan TP, ki je namenjena aplikacijam transakcijskega tiska.

Novi Océ Varioprint 6000 Titan.

Trajnost v tisku s tonerji

Zaradi nižje temperature sušenja nov sistem Océ Varioprint 6000 Titan zagotavlja proizvodnjo s tudi do 97 odstotki manj emisij ozona, kar je v primerjavi s primerljivimi tonerskimi sistemi praktično nič. Sama poraba energije naj bi bila nižja tudi do 30 odstotkov, zmanjšane so tudi toplotne emisije in tlorisne zahteve za namestitev stroja.

Več informacij na www.canon.com.