Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20171019 Fiery FS300 Command Workstation 6
Novosti so predvsem na področju zmogljivosti, barvnega upravljanja in razpoložljivosti (na sliki tiskalniški strežnik Fiery NX Station).
Podjetje EFI je nedavno predstavilo novo platformo za produkcijski tisk Fiery-FS300 Pro, ki je na voljo v paketu z novo različico delovnega sistema Command Workstation 6. Del nove tehnološke zasnove je tudi nov tiskalniški strežnik Fiery NX Station. Celostno predstavlja centralizirano delovno okolje, ki preko uporabniškega vmesnika omogoča upravljanje različnih tiskalniških sistemov, tako klasičnih formatnih, kot velikoformatnih in tudi rotacijskih. Po besedah proizvajalca nova platforma prinaša predvsem na področju zmogljivosti, barvnega upravljanja in razpoložljivosti.

Izboljšane lastnosti zmogljivosti je predvsem opaziti pri obdelavi podatkov z uporabo naprednejše rastrsko procesne tehnologije Hyper-Rip, ki je del tiskalniških strežnikov Fiery-NX-Premium. Hitrost obdelavo je okvirno podvojena. Na tiskalniških strežnikih Fiery-XB pa to pomeni 10-krat hitrejše procesiranje, kar na naprednejših produkcijskih tiskalniških sistemih omogoča tisk hitrosti več kot 2.400 izpisov/minuto.

Novosti delovnega sistema Command Workstation 6
Del tega so integrirani programski moduli novih različic: Fiery Impose, Compose in JobMaster. Na ta način je možna hitrejša odzivnost operaterjev pri upravljanju tiskalniških nalogov z le manj kliki. Izdelava razporeditvenih načrtov je enostavnejša, več možnosti je tudi za avtomatizirano urejanje.

Podpora sedembarvni produkciji
Nova platforma Fiery FS300 Pro v primerjavi s preteklimi različicami ponuja tudi podporo več barvnih kanalom, v skupnem jih šteje sedem. Operaterjem omogoča enostavno nastavitev prioritet upodobitve posebnih barvnih odtenkov. Del platforme je tudi orodje Fiery Image Viewer, ki ga odlikujejo funkcije »Object Inspector« in »Total Area Coverage«, ki omogočata enostavno in učinkovito urejanje objektov in barvnih izvlečkov tiskalniških predlog v zadnjem hipu.

Fiery NX Station: Kompaktnejša zasnova
Nove Fiery delovne postaje so bolj kompaktne in v primerjavi s prejšnjo generacijo zahtevajo 20-odstoktov manj prostora. Delovna površina postaje NX Station LS je nastavljiva po višini do 15 cm, odlikuje pa jo tudi integrirano tipalo, ki zazna operaterja v bližini in samodejno vzpostavi delovni sistem Command Workstation v stanje pripravljenosti. Poleg glavnega 27-palčnega zaslona je dodan še en manjši 7-palčni, ki je občutljiv na dotik in tako omogoča še hitrejši dostop do tiskalniških informacij.

Več informacij na www.efi.com.