Xeikon: Nov UV-kapljični sistem tiska etiket

20171103 Xeikon PX2000
Xeikon je na nedavnem sejmu LabelExpo najavil prihod novega sistema PX2000.
Xeikon je na nedavnem sejmu LabelExpo v Bruslju (Belgija) najavil prihod novega vstopnega modela UV-kapljičnega sistema za tisk etiket, to je PX2000. Na voljo bo v štiribarvni in petbarvni različici. Vsi tiskalniški modeli serije Panther so opremljeni s tehnologijo Panther, ki za upodabljanje uporablja posebna PantherCure UV-barvila in upodobitvene funkcije tiskalniško upravljalnega strežnika Xeikon X-800.

Vstopni model UV-kapljičnega tiskalnika etiket Xeikon PX2000 ima širino izpisa iz zvitka v zvitek 220 mm in omogoča hitrost tiska do 50 m/min, kar je po besedah proizvajalca produkcijski prsežek. Posebnost je zagotovo petbarvna različica, ki poleg procesnih barv uporablja še dodatno pokrivno belo za potisk prosojnih etiketnih materialov.

Serija tiskalnikov Xeikon Panther uporablja že omenjeno patentirano tehnologijo PantherCure UV-barvil in kombinacijo LED in Mercury UV svetil za sušenje teh. Po besedah proizvajalca predstavlja edinstveno tehnologijo sušenja, ki zagotavlja bolj konsistentne pogoje sušenja tudi na daljši rok produkcije, odlikuje jo daljša življenjska dob, manjša poraba energije in nižja temperatura sušenja. Slednja prednost je še posebej dobrodošla, saj omogoča tudi tisk toplotno občutljivejših materialov. PantherCure UV-barvila so svetlobno hitroreakcijska sredstva, ki so odporna na vročino, vodo, drgnjenje. Izpisi so na otip reliefni in dajejo 3D-vtis, visok površinski sijaj izpisov pa je več kot atraktiven.

Rešitve serije Xeikon Panther izpisujejo iz zvitka v zvitek s konsistentno ločljivostjo 600 dpi in 2-bitno globino uporabljanja na vse običajne samolepilne materiale, kot so premazani papirji, PP, PE, vinil, BoPP in PET. Nov sistem Xeikon PX2000 naj bi bil na voljo trgu v marcu 2018.

Več informacij na www.xeikon.com.