Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20180530 TOPAZET DTS 61 120F
Tiskalnik za neposredni tisk na usnje TOPAZET DTS 61 120F.
Podjetje Valloy je na letošnji Fespi pod blagovno znamko Easypeel ponudilo nove transferne medije za potisk oblačil, ki ne zahtevajo predhodnega rezanja motivov (ang. »self-weeding transfer film« ali »no-cut heat transfer paper«). predstavili so tudi ponudbo tiskalnikov TOPAZET UV, posebej omembe vredna predstavljena novost pa tiskalnik za direktni tisk na usnje, TOPAZET DTS 61 120F.

Omenjeni mediji so združljivi z lasersko tehniko tiska, njihov sposobnost pa je, da prenesejo zgolj podobe upodobljenega motiva. Na voljo je več različic medijev glede na izbrano tkanino za potisk. Prva je Easypeel INSTANT in je namenjena potisku tanjših svetlih oziroma belih tkanin. Tovrstni mediji so že predpremazani z lepilom, zato se tisk izvaja enostavno v enem koraku. Druga je Easypeel DARK, ki je namenjena potisku barvnih in temnejših tkanin. Ker so te navadno manj prosojne zahtevajo za obstojnost motivov debelejši sloj lepila. Posledično se proces aplikacije motiva izvjaa v dveh korakih, s primarnim nepremazanim medijem in sekundarnim premazanim z debelejšim slojem lepila. Posebna različica medijev Easypeel pa je Easypeel SPOT, ki vključuje dve vrsti: odbojno in metalik (zlata in srebrna). Aplikacija motiva prav tako poteka v dveh korakih. Podjetje Valloy je za tisk oblačil z uporabo medijev Easypeel predstavilo tudi programsko rastrsko procesno opremo, to je FREESTYLE RIP, ki omogoča tudi upravljanje posebnega pokrivnega belega tonerja.

Poleg naštetega imajo v svoji ponudbi tudi tiskalniške rešitve TOPAZET UV, katerih odlika je možnost nadgradnje na višjo stopnjo produktivnosti. Na Fespi so predstavili model kapljičnega tiskalniškega sistema TOPAZET UV LED 2980, ki ga odlikuje sofisticiran laserski sistem upravljanja višinskih tipal, ki zagotavlja bolj natančno, učinkovitejše in varno delo. Njegova posebnost je tudi koncept povratnega kroženja belega pokrivnega barvila, kar zagotavlja hitrejše pripravljanje čase sistema in manj njenega odlaganja oziroma sušenja. Barvila enostavno polnimo v dozirne posode iz posebnih prenosnih posod, kar zmanjšuje možnost umazanije in manj odpadka. Zaradi večje kapacitete dozitnih posod je ročnega posega manj.

Poseben Rotax modul zagotavlja učinkovit in natančen cilindričen izpis tako v barvnem ali zgolj belem upodobitvenem načinu.

Podjetje Valloy pa je predstavilo še eno posebno novost, to je tiskalnik za neposredni tisk na usnje, imenuje se TOPAZET DTS 61 120F. Je inovativno zasnovan, saj z integrirano platformo upravljanja usnjenega medija omogoča upravljanje površinske napetosti tega, kar omogoča potisk večjega formata pri višjih hitrostih. Tiskalnik TOPAZET DTS 61 120F zato omogoča potisk v velikosti 610 x 1200 mm pri ločljivosti 1.440 dpi, barvno obsežni izpisi pa so zadovoljivi v večini aplikacij tiska na usnje. Izpisi so po navedbah proizvajalca obstojni na različnih vrstah usnja: živalskem, umetnem, vinil, semiš … Digitalna robustna zasnova tiskalnika omogoča racionalni potisk usnja na zahtevo ali v načinu masovne proizvodnje usnjene obutve, usnjenih platnic knjig, usnjenih oblačil … V prvi vrsti je namenjen oblikovalcem dekoracij, modnim oblikovalcem, arhitektom in komercialnim tiskarjem.

Več informacij na www.anytronlabel.com.