Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20180531 mutoh ValueJet1638UR
Najaktualnejša novost ponudbe Mutoh je ValueJet 1638UR.
Podjetje Mutoh je na Fespi predstavil svoj prvi ploski velikoformatni tiskalnik. Evropsko premiero je doživel LED-UV-sistem PerformanceJet 2508UF (1.22x2.44 m), o katerem smo že pisali na naši spletni strani, prvič predstavljen pa je bil tudi najbolj aktualno nov v ponudbi, to je ValueJet 1638UR, ki omogoča širino izpisa 1.62 m iz zvitka v zvitek s podvojenim naborom brizgalnih glav in LED-UV-svetil.

Tiskalniški sistem PerformanceJet 2508UF je v standardni konfiguraciji na voljo s štirimi izpisnimi glavami, kadarkoli pa ga je možno nadgraditi z dodatnimi in v skupnem največ osmimi. Izpisuje z ločljivostjo 600 x 1200 dpi, najaktualnejša kapljična tehnologija pa zagotavlja visoko kakovost izpisov. Sistem PerformanceJet 2508UF vsebuje tudi tipalo debeline tiskovnega materiala, podprti so materiale debeline do 100 mm oziroma gramature 50 kg/m2.

Po besedah proizvajalca sistem samodejno zazna tudi rib tiskovnega materiala, zračno upravljalna izpisna miza pa s funkcijo povratnega zraka »blow-back« omogoča enostavno upravljanje in umeščanje tudi težjih materialov. Z vakuumom pa je tiskovni material učinkovito fiksiran, kar zagotavlja visoko produkcijsko in natančno produkcijo.

Aktualno nov v ponudbi pa je velikoformatni sistem tiska iz zvitka v zvitek ValueJet 1638UR LED-UV, ki je posebej namenjen komercialnemu tisku, tisku oznak in panojev. Uporablja Mutoh-ova US11 LED-UV barvila (CMYK, belo in brezbarvno), ki ne oddajajo lahkohlapnih zdravju škodljivih emisij. Izhodna ločljivost znaša največ 1.440 dpi, izpisi so na izhodu popolnoma suhi in primerni za neposredno uporabo ali dodelavo. Izhodna hitrost izpisov pa znaša 6.5 do 13.5 m2/uro.

Možnost uporabe belega pokrivnega in brezbarvnega barvila sistemu zagotavlja dodano vrednost, saj omogoča tisk na prosojne in nebele medije, možno je tudi tiskati v več slojih ali izvajati različne vizualne učinke dodane vrednosti s funkcijo delnega lakiranja.

Mediji v zvitku teže vse do 100 kg so lahko vodeni s pomočjo tiskalniškega sistema. To hkrati pomeni, da lahko z njim izvajamo aplikacije, kot so dekorativne tiskovine, talne in okenske tiskovine, označbe na splošno, osvetlitveni panoji, umetniške grafike, embalažni vzorci …

Nov tiskalnik spada v ponudbo Mutoh-ovih hibridnih tiskalniških rešitev poleg obstoječega modela ValueJet 1638UH. Poleg omenjenih so bili na letošnji Fespi predstavljeni še sublimacijski tiskalnik ValueJet 1948WX, ploski LED-UV tiskalnik ValueJet 426UF A3+ in namizni ploski LED-UV-tiskalnik formata A2 ValueJet 626UF.

Več informacij na www.mutoh.eu.