Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20180618 Xerox Iridesse Production Press
Nov sistem Xerox Iridesse poleg osnovnega CMYK-digitalnega tiskarskega dela vključuje še dve enoti za upodobitev s posebnim barvilom, kot so zlati, srebrni in brezbarvni.
Podjetje Xerox je javnosti nedavno predstavilo nov digitalni produkcijski sistem digitalnega tiska Iridesse, ki omogoča tisk in dodelavo tiskovin z metalnimi učinki v enem prehodu. V kombinaciji z novimi HD-EA-tonerji, ki jih odlikujejo majhni in po velikosti identični delci,  lahko kakovostno enakomerno tiskamo cele ali delne površine pole.

Enoti s posebnim barvnim tonerjem se nahaja pred in po osnovnem CMYK-tiskarskem delu, kar omogoča tiskarjem dodelavo z učinki pred in po tisku CMYK. Sistem je po navedbah proizvajalca primeren za produkcijski tisk akcidenčnih, embalažnih in drugih aplikacij, pa tudi racionalni tisk teh kot edinega primerka ali v manjši nakladi. Posebna suha barvila lahko izpisujemo tudi v več slojih (do največ sedem), s čimer dosežemo tudi reliefne učinke občutljive na otip.

Poleg šest barvnih enot tiska je posebnost tudi uporaba posebnih novih HD EA-tonerjev (High-Definition-Emulsion-Aggregate), katere odlikuje homogena majhna velikost delcev, ki v povezavi z 10-bitno rastrsko upodobitveno tehnologijo zagotavlja kakovosten izpis vseh podrobnosti in tudi enakomernih polno obarvanih površin. 

Nov sistem omogoča tisk hitrosti do 120 A4-strnai na minuto, podpira pa tisk materialov gramature od 52 do 400 g/m².

Video predstavitev sistema Xerox Iridesse.

Avtomatizirane funkcije in programska oprema
Xerox Iridesse je opremljen z različnimi funkcijami avtomatizacije, ki omogočajo manj ročnega upravljanja. Uporabniki rešitve Xerox Freeflow Core lahko samodejno in selektivno prilagajajo besedilo in grafike za upodobitev s posebno zlato ali srebrno barvno, pri tem ne potrebujemo posebnih programskih orodij ali drugih nameščenih delovnih sistemov. Na ta način je upravljanje predlog za tisk z vizualnimi učinki enostavnejše. Programsko je kakovost tiska s sistemom Iridesse nadzorovana v realnem času, to pomeni v smislu jakosti obarvanja in skladja.

Posebne možnosti dodelave
Za namen dodelave so na voljo številne dodatne možnosti, med te denimo sodita funkciji žlebljenja in dvostranskega reza. sistem lahko tudi neposredno povežemo z modulom za izdelavo brošur, to je Xerox Production Ready Booklet Maker Finisher, ali pa modulom Xerox-Squarefold-Trimmer, ki omogoča naprednejšo dodelavo brošur.

Več informacij na www.xerox.com.