Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20181228 Versa Express RF 640
Nove aplikacijske možnosti z uporabo eko-solventnih in UV-tiskalnikov Roland (na sliki osembarvni tiskalnik Roland Versa-Express RF-640).
Na sejmu Viscom 2019 v Düsseldorf-u (Nemčija) bo podjetje Roland DG predstavilo nove možnosti z več barvne pestrosti aplikacij tiska za notranjo in zunanjo rabo. Predstavili bodo tako eko-solventne, kot tudi UV-tiskalniške rešitve, med njimi osembarvni tiskalnik Versa-Express RF-640, tiskalnik True-Vis VG-640/540, Versa-UV LEF-300 in Versa-Studio BN-20.

Eko-solventni osembarvni tiskalnik Versa-Express RF-640 8 Colour je bil prvič javnosti predstavljen na sejmu Fespa 2018, poleg CMYK-procesnih barv uporablja še svetlo črno, rdečo, zeleno in oranžno. Rdeča, zelena in oranžna skrbijo za večji barvni obseg izpisov, med tem ko svetlo črna zagotavlja bolj enotno upodobitev določenih barvnih tonov (kožnih) in bolj zvezen prehod sivin. Po navedbah proizvajalca je namenjen izvedbi komercialno tehničnih aplikacij, ki zahtevajo natančno barvno upodobitev zaščitnih barv, barvno pestrost barvnih reprodukcij in daljšo obstojnost pri zunanji rabi. To so navadno aplikacije, kot so POS-panoji, oglaševanje blagovnih znamk, potisk folij za dekoracijo vozil, tisk umetnin, reprodukcije notranje dekoracije.

Na novo razvit istoimenski model tiskalnika True-Vis VG-640/540 uporablja nove izpisne glave in barvila, namenjen je tisku in razrezu aplikacij v enem, kot so denimo: okenske grafike, stenske dekorativne grafike, oznake vozil, banerji, plakati in podobno. Na sejmu bodo posebno pozornost namenili tudi predstavitvi UV-ploskega tiskalnika Versa-UV LEF-300, ta zahvaljujoč UV-sušenju barve omogoča direktni personaliziran tisk ohišij pametnih telefonov, daril, reklamnih materialov različnih dimenzij, industrijskih materialov in drugega.

Posebnost predstavitve bo tudi namizni tiskalnik Versa-Studio BN-20, kompaktna tiskalniška rešitev s funkcijo razreza materialov v širini največ 51 cm. Primeren je za tisk panojev, etiket, transferni tekstilni tisk ...

Več informacij na www.rolanddga.com.