Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Xeikon bo na Ipex-u predstavil kar nekaj novost s področja digitalnega tiska. Osrednja novost bo nadgradnja modela Xeikon 8000 za komercialni digitalni tisk in tisk dokumentov, poleg omenjene pa bo predstavljena tudi novost s področja tonerjev. Obiščite jih na razstavnem prostoru C230 v hali 11.


Naslednja generacija tonerjev Xeikon bo predstavil QA, svojo naslednjo generacijo tako imeovanega štirikratno prilagojenega tonerja -»Quadrupled Adapted toners«. V letu 2006 je Xeikon s pomočjo razvoja modificiranega poliestrskega tonerja posebne oblike delčkov dosegel revolucijo v digitalnem upodabljanju v smislu zavidljive kakovosti in ekološke osveščenosti.



Nov toner je na voljo v dveh različicah: industrijska različica (QA-I) in produkcijska različica (QA-P).  QA-I toner je bil posebej razvit za serijo Xeikon 3000 in je namenjen izdelavi embalaže, etiket in podobno. Zagotavlja izjemno slikovno kakovost, primeren je za izdelavo živilske embalaže in je hkrati okolju prijazen toner. Produkcijski toner QA-P je idealen za tisk dokumentov oziroma tisk knjig, zagotavlja pa večji barvni obseg in višje hitrosti tiska. Tonerji izdelani s tehnologijo FA (»Form Adapted« - toner s prilagojeno obliko delcev) zagotavljajo barvite izpise in tiskovine višje dodane vrednosti.


Xeikon 8000 tiska z večjo hitrostjo
Xeikon 8000 je nadgrajen v smislu možnosti hitrejšega tiska 260 strani/minuto oziroma 19m/minuto. Tiskarji morajo seveda tiskati s Xeikon QA-P tonerji, saj je le na tak način možno doseči visoke hitrosti kakovostnega tiska.

IPDS - 5. barva
Xeikon bo prav tako predstavil novitete s področja delovnih sistemov, to je delovni sistem IPDS. Posebne barve oziroma tonerji so od sedaj vodeni preko delovnega sistema IPDS. Peto barvno enoto lahko uporabite za integracijo posebnega tonerja, za bolj kakovostno produkcijo zaščitnih oziroma posebnih PANTONE barv.

Xeikon X-800 Digital Front End 
Xeikon tiskalniški gonilniki so podprti s pomočjo Xeikonovega upravljanega sistema X-800. Osnovan je na standardih tako, da ga je moč integrirati v katerokoli produkcijsko verigo oziroma obstoječi delovni sistem. Modularna zasnova sistema uporabnikom omogoča povišati njihovo delovno učinkovitost ne glede na aplikativno naravo. Funkcije priprave, kot so izdelava razporeditvenih načrtov, barvno upravljanje so izdelane tako, da se med samim tiskom tiskar po večini osredotoča kakovosti tiska.


Za več informacij obiščite www.xeikon.com ali www.punchgraphix.com.


Frank Vanmeenen Global Marketing Communications Manager
Punch Graphix International nv

Duwijckstraat 17 - 2500 Lier - Belgium
T. +32 (0)3 443 19 18 - F. +32 (0)3 443 14 95 - M. +32 (0)494 50 00 65

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  - www.punchgraphix.com

PR Agency Punch Graphix
Duomedia Public Relations
Lutt Willems

Drève Des Catulas 5 - 7850 Petit-Enghien - Belgium
T. +32 (0)2 454 85 57 - F. +32 (0)2 454 85 59 - M. +32 (0)496 10 34 27

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
 - www.duomedia.com