Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190423 Ricoh Pro TF6250
Nov UV-tiskalnik Ricoh Pro TF6250 je vstopni model področja industrijskega dekorativnega tiska.

Podjetje Ricoh je javnosti nedavno ponudilo nov velikoformatni ploski UV-tiskalnik Rioch Pro TF6250, ki je namenjen komercialnemu, notranje dekorativnemu in industrijskemu tisku. Zasnovan je na tehnologiji tiskalnika Ricoh Pro T7210 in vključuje12 izpisnih glav pete generacije, ki omogočajo potisk v izmeri največ 2,5 x 1,3 m. Največja produkcijska hitrost tiska znaša 64,6 m2/uro. Z uporabo posebnih dveh UV-barvil omogoča izpis svetlejšega območja barvnega obsega v primerjavi s stiskalnikom Ricoh Pro T7210.

Z novim tiskalnikom podjetje Ricoh zaokrožuje ponudbo rešitev za področje aplikacij industrijskega dekorativnega tiska, sitotiska in tiska embalaže, kot tudi področij notranjega označevanja in personalizacije. Poleg zavidljive hitrosti tiska je sistem združljiv za tisk na širši obseg materialov (les, kovina, steklo, foreks, dibond, akrili ...)v. Z le enim klikom pa omogoča popolnoma avtomatizirano čiščenje sistema, kar zagotavlja stalno razpoložljivost sistema za tisk. Z uporabo posebnih dveh barvil  (High Adhesion, High Color Gammut) je sistem prilagodljiv tudi v izvedbi posebnih aplikacij.

LED-tehnološka zasnova tiskalnika zagotavlja, da so izpisi po tisku nemudoma suhi in fiksirani pri nižji temperaturi, kar omogoča kakovosten in nemoten potisk tudi tanjših materialov brez upogibanja in taljenja. Najdebelejši materiali lahko znašajo največ 10 mm. Natančno skladje je zagotovljeno s pomočjo vakuumskega upravljanja medija na tiskalni mizi, višina izpisnih glav pa se ob začetku tiska opravila nastavi popolnoma samodejno.

V regiji EMEA bo po navedbah Ricoha nov tiskalnik na voljo v drugem četrtletju letošnjega leta.

Več informacij na www.ricoh.com.