Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190626 Konica Minolta Accuriolabel 230
Konica Minolta predstavila novi sistem digitalnega tiska etiket Accuriolabel 230.
Po uspešni predstavitvi in uvedbi na trg sistema Accuriolabel 190 je podjetje Konica Minolta predstavilo novo različico sistema za digitalni tisk etiket. Novi Accuriolabel 230 je bil razvit in oblikovan na zasnovi predhodnika v sodelovanju z danskim podjetjem Grafisk Maskinfabrik (GM). Po navedbah proizvajalca naj bi nova različica sistema zagotavlja višjo stopnjo produktivnosti, prilagodljivosti in stabilnosti tiska.

Z novim Accuriolabel 230 naj bi se uporabniki lažje i n učinkoviteje odzivali na spreminjajoče se zahteve trga s krajšim rokom izdelave in več možnostmi individualizacije tiska etiket. Sistem s štirimi barvanimi kanali temelji na laserski tehnologiji Accuriopress z uporabo suhega tonerja in je posebej namenjen malim in srednje velikim podjetjem s ponudbo tiska etiket, skrbnike blagovnih znamk, podjetjem za pakiranje in s ponudbo komercialnega tiska.

Pet najpomembnejših lastnosti AccurioLabel 230
Hitrost: Z največjo hitrostjo tiska 23,4 m/min je Accuriolabel 230 za 73 odstotkov hitrejši od predhodnega modela Accuriolabel 190. Poleg omenjenega je glede polne hitrosti tiska združljiv s širšim obsegom samolepilnih papirjev in folij (vključno s PP, PET in YUPO).

Produktivnost: Sistem je stabilen in konsistentno zanesljivo potiska do 1000 metrov materiala brez ponovnega umerjanja in prekinitve samega tiska.

Funkcija pretiska (Overprint): Ta funkcija tiska odslej omogoča nemoten drugi potisk medijev oziroma poltiskovin, ki so bile denimo v naprej tiskane v klasični tehniki tiska.

Manj potrebnega ogrevalnega časa z manj odpadka: Ker grelna enota ostane topla in v pripravljenosti do 30 minut po vsakem opravljenem tiskalniškem opravilu, je potrebno zmanjšati pripravljalne čase med posameznimi opravili.

Natančno skladje tiska: Integrirano tipalo hitrosti za dosledno krmiljenje podajanja materiala dodatno zmanjša količino odpadka.

Sistem AccurioLabel 230 lahko potiska gibke materiale širine od 250 mm do 330 mm in je združljiv z večino samolepilnih papirjev in folij, kot so PP, PET, YUPO; gramature od 81 do 256 g/m² in debeline od 120 do 160 μm. Uporablja z največjo izhodno ločljivostjo 1.200 dpi in 8-bitno barvno globino.

Več informacij na www.konicaminolta.si.