Mimaki zagovarja trajnostno embalažo

20190902 aplikacija z UJF 7151plus
Mimaki bo trajnost zagovarjal tudi na letošnjem Fachpack-u 2019. na sliki aplikacija embalaže s tiskalnikom UJF-7151plus.
Podjetje Mimaki je objavilo, da se bo v okviru sejma Fachpack 2019 (v hali 8, razstavni prostor 8-312) predstavil kot podpornik izdelave trajnostne in okolju prijaznejše embalaže. Predstavili bodo različne programske in strojne rešitve (tiskalnike in rezalnike) za izdelavo atraktivnih grafičnih aplikacij.

Trajnost je trenutno najbolj vroča tema industrije svetovno gledano. Mimaki bo v tem okviru predstavil svoje aktualne UV- in UV-LED-rešitve digitalnega tiska, ki s tovrstno zasnovo zagotavlja energijsko varčne sistemske koncepte. V kombinaciji s programskimi orodji tovrstni tiskalniki zagotavljajo minimalne količine odpadka tiska, z uporabo Mimaki-jevih okolju prijaznejših barvil, ki jih odlikuje certifikat GREENGUARD Gold, pa se med tiskom ne izločajo toplogredne in lahko hlapne emisije. Tovrstne tiskovine so zato primerne za zunanjo in notranjo rabo.

Mimaki je javnosti nedavno predstavil svoj novi 2.5D-tiskalnik JFX200-2513 EX, o katerem smo več že pisali v tiskanem delu.  V kombinaciji z rastrsko programskim sistemom RatserLink6Plus so izvlečki za tisk obdelani v trenutku. Tiskalnik JFX200-2513 EX omogoča tudi uporabo posebnega pokrivnega belega in prosojnega barvila in omogoča tisk v formatu 2,500mm x 1,300mm na različne materiale: karton, les, kovino ...

Na prihajajočem sejmu Fachpack bo predstavljen tudi aktualni UV-ploski sistem direktnega tiska na predmete, to je UJF-7151plus. Njegova zasnova je prostorsko manj zahtevna, UV-LED-svetila pa imajo po navedbah proizvajalca daljšo življenjsko dobo. Poseben sistem neprestane cirkulacije barvila zagotavlja, da se brizgalne šobe tiskalnika ne mašijo in so stalno razpoložljive za tisk. Na sejmu bo možno videti omenjen tiskalnik v kombinaciji z uporabo UV-srebrnega barvila MUH-100-Si v realizaciji grafične aplikacije na steklo, aluminijaste plošče in sintetično usnje.

Predstavljeni bodo tudi aktualni sistemi etiketnega tiska formata 610 x 510mm. V tem segmentu bo osrednja rešitev večfunkcijski, vsestranski in kompaktni sistem CFL-605RT. Ta je namenjen tisku manjših naklad več številčnih naročil. Sistem je opremljen z neposrednim razrezom in izsekom, zanj so na voljo številna rezilna orodja. 

Več informacij na www.mimakieurope.com.