Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20191003 hi bridnisistem
Leonhard Kurz je na sejmu K 2019 predstavil novosti dekorativnega industrijskega tiska.
Podjetje Leonhard Kurz je na sejmu K 2019 predstavil hibridni sistem za dekorativni vroči tisk v kombinaciji z digitalnim. Kot tak omogoča racionalno dekoracijo predmetov večjih in manjših naklad, tudi v individualiziranem načinu tiska.

Trg danes zahteva vse večjo raznolikost izdelkov, kar proizvajalce sili v iskanje stroškovno učinkovitejših procesov, ki omogočajo racionalno in individualizirano proizvodnjo. Podjetje Leonard Kurz je zato ponudilo nov hibridni sistem, ki v enem združuj enoto za vroči tisk in 4-barvni digitalni tisk, ki z digitalno zasnovo omogoča individualiziran variabilni tisk ločljivosti 600 dpi. Sistem je opremljen tudi z dvema vlagalnima moduloma za dovajanje vroče folije, ki jo apliciramo s pomočjo enote vročega tiska. Na ta način lahko na različnih predmetih (ohišja telefonov, drobna elektronika, avtomobilski deli, kozmetična embalaža ...) izdelujemo različne površinske metalne učinke, imitacijo lesa, karbona, opala ali marmorja. Dodatna opcija sistema je integracija izpisne glave za brizganje bele pokrivne barve, kar omogoča dekorativni tisk tudi na prosojne ali temne podlage oziroma predmete.


Obe enoti lahko v procesu dekorativnega tiska uporabljamo sočasno, predmeti za dekoracijo so vpeti na tiskalno mizo, ki odvisno od definicije procesa pomika predmete od ene do druge enote. Na ta način lahko izdelujemo številne inovativne površinske učinke.

Več informacij na www.leonhard-kurz.com.