MGI & Konica Minolta: JETvarnish 3D Web Color +

20191010 minolta mgi labelexpo
Partnerski podjetji MGI in Konica Minolta sta na Labelexpu predstavila JETvarnish 3D Web Color +.
Po navedbah razstavljavcev je JETvarnish 3D Web Color + prvi sistem, ki v enem omogoča CMYK-tisk visoke ločljivosti z možnostjo personalizirane dodelave z 2D/3D-ppovršinskimi teksturami in variabilno reliefno aplikacijo folije. Zasnovan je na pol-rotacijskem rezalniku (prečni in vzdolžni razrez), korona-enoti za elektrostatično obdelavo materialov in enoti za (pred)premazovanje materialov, s čimer je zagotovljena vsestranska uporabnost sistema na različnih medijih.

Z novim sistemom lahko potiskamo večino materialov za izdelavo gibke embalaže in etiket (umetni, sintetični in papirni), obdelamo jih lahko z različnimi vizualnimi in na otip zaznavnimi učinki. Potiskane in dodelane materiale lahko zlagamo v sklade ali navijamo v zvitek. Za zanesljivo produkcijo pa skrbi samočistilni sistem brizgalnih glav, nadzorni sistem AIS pa skrbi, da je med tiskom vedno brezhibno tudi skladje.

V okviru razstavnega programa so na Labelexpu predstavili tudi beta-različico oziroma fleksotiskarsko različico sistema Accurio Label 230. Trgu naj bi bila na voljo v prihodnjem letu. S sistmom digitalnega tiska Accurio Label 230 so v navezi s strojnimi moduli MGI predstavili še štiri različne konfiguracije linij za izvedbo različnih grafičnih aplikacij.

Med programskimi rešitvami so predstavili še barvno kalibracijsko tehnologijo Sensing, ki je osnova sistemov Accurio, MGI-jev urejevalnik digitalne 3D-dodelave z lakom JETvarnish 3D Image Editor in MGI-jevo orodje za izdelavo kalkulacij Job Cost Calculator.

Več informacij na www.konicaminolta.si in www.mgi-fr.com.