Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20191022 Konica Minolta AccurioJet KM 1 Fogra53
UV-tiskalniški sistem Konica minolta AccurioJet KM-1 izpolnjuje zahteve za simulacijo tiska drugih ICC-barvnih karakteristik.
Produkcijski sistem kapljičnega tiska formata B2+, Konica Minolta AccurioJet KM-1, je prejel certifikat Fogra53, kar pomeni, da je uspešno prestal test simulacij tiska različnih ICC-barvnih opisov in izpolnjuje zahteve standarda ISO 12647-8 (certifikat FograCert Validation Printing System - VPS). 

Fogra53 je barvni standard za izmenjavo CMYK-predlog za tisk in barvno komunikacijo v industrijskem tisku. Dopolnjuje prejšnjih 52 proizvodnih barvnih definicij oziroma profilov, ki vsak posamezno opisuje različne tehnike in pogoje tiska. Certifikat dokazuje, da ima sistem AccurioJet KM-1  visoko stabilnost tiska, vsestranskost in konsistentno barvno korektnost izpisov. Velik barvni obseg izpisov sistema KM-1 zagotavlja, da korektno upodobimo poljuben grafično industrijski ICC-barvni obseg, vključno z osnovnim najbolj barvno obsežnim, Fogra53. Običajni štiribarvni ofsetni tiskarski sistemi tega ne zmorejo upodobiti.

AccurioJet KM-1 v načinu enostranskega tiska dosega hitrost do 3.000 B2 + izpisov na uro z upodobitveno ločljivostjo do 1.200 dpi. Prav zato je primeren za izvedbo številčnejših in glede naklade manj obsežnih tiskarskih opravil kot alternativa ofsetni tehniki tiska. Omogoča tudi obojestranski tisk, podpira pa izpis na premazane in nepremazane papirje, naravne in bolj fine papirje, strukturirane medije in tudi umetne materiale, tudi višjih gramatur. Za kakovostne izpise na katerekoli medij skrbi tehnologija »Dot Freeze Technology«, ki skrbi, da so kapljice barvila na tiskovnem mediju hitro fiksirane in stabilne, izpisi se ne razmažejo.

Po navedbah Konice Minolta je AccurioJet KM-1 certificiran tudi za ICC-barvne opise Fogra39, 47, 51, 52, 53, Japan Color in GRACoL Coated ter Uncoated.

Več informacij na www.konicaminolta.si.