Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20200106 Heidelberger Versafire EV in EP
Nove možnosti vlaganja in dodelave sistemov Versafire EV in EP omogočajo nove produkcijske možnosti.

Podjetje Heidelberg je za digitalna sistema formatnega tiska Versafire EV in Versafire EP predstavilo nove module za neposredno dodelavo  in nov zmogljivejši vlagalnik. Poleg strojnih novosti je nov tudi uporabniško upravljalni vmesnik Prinect DFE.

Nove možnosti Versafire EV in Versafire EP vključujejo vlagalnik daljšega formata Plockmativ, ki je namenjen hitrejši produkciji v formatu 330 x 700 mm, kar omogoča izdelavo letakov s šestimi stranmi formata A4. Poleg omenjenega je na voljo nov standardni dodelavni modul in modul za lepljeno vezavo z dvojno režo izlaganja, kar zagotavlja neprekinjeno produkcijo brošur. Po navedbah proizvajalca omogoča tudi spenjanje in zgibanje do 30 pol papirja. Z novim modulom z zračno vodenim vlaganjem Interposer pa je k tiskovnim polam moč dodajati vložne liste iz dveh ločenih predalov. Na ta način je možna hibridna produkcija že ofsetno prednatisnjenih pol z digitalnim dotiskom. Novost je tudi poenostavljeno vzdrževanje sistema, kar po navedbah proizvajalca zagotavljal večjo razpoložljivost sistemov za produkcijo.

Uporabniško upravljani vmesnik Prinect Digital Frontend različice 2020 integrira vse funkcije novih možnosti strojne dodelave. Na ta način je odslej možna tudi popolnoma avtomatizirana produkcija z avtomatsko prednastavitvijo vlagalnika in dodelavnih modulov. Možna je tudi prilagodljiva dodelava tiskovin, kot so označevalni listi rokovnikov in podobno. Na voljo je tudi nov PDF-vtičnik za ločeno obdelavo datotek. ICC-barvne opise izdelujemo hitreje in brez posebnih znanj.

Po Heidelbergovih besedah ​​je mogoče obstoječe sisteme Versafire EV in EP nadgraditi z nadgradnjo strojne programske opreme za povezavo nove opreme za obdelavo. Nove možnosti Versafire so na voljo že od decembra 2019.
 
Več informacij na www.heidelberg.com.