Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Z novim sistemom AccurioJet KM-1e bo po navedbah proizvajalca kmalu možna tudi produkcija etiket.
Konica Minolta je javnosti predstavila novi sistem AccurioJet KM-1e, digitalni kapljični produkcijski sistem tiska formata B2+. Ta odslej podpira UV-izpis, s čimer izpolnjuje dodatne zahteve vse bolj rastočega segmenta digitalnega industrijskega tiska. Sistem AccurioJet KM-1 že od Drupe 2016 velja za optimalno rešitev za segment digitalnega tiska formata B2+, kar dokazujejo številne namestitve tega sistema v različnih komercialnih tiskarnah, spletnih tiskarnah, proizvodnji direktne pošte, tisku knjig in podobno.

Glavna prednost uporabe sistema AccurioJet KM-1 je po navedbah proizvajalca možnost širitve obsega poslovnih možnosti z običajnih tiskovin na tiste bolj dobičkonosne grafične aplikacije. S podporo UV-tiska sistem zagotavlja največjo možno kakovost tiskovin na različnih tiskovnih medijih, vključujoč umetne materiale, prosojne folije, sintetične papirje, metalizirane medije, platna in drugo. Po navedbah proizvajalca bo z njim kmalu možna tudi produkcija etiket.

Tiskovine izdelane s sistemom Konica Minolta AccurioJet KM-1e imajo dodano vrednost z visoko kakovostno produkcijo na različnih tiskovnih substratih z možnostjo tiska personalizirane oziroma individualizirane vsebine. Še več aplikativnosti pa je s sistemom možno doseči v kombinaciji uporabe partnerskih rešitev digitalne dodelave znamke MGI.

Konica Minolta je v nov sistem integrirala edinstveno tehnologijo Dot Freeze Technology™ (DFT), ki je patentiran proces kapljične tehnologije in natančnega brizganja kapljic barvil na v naprej predvideno mesto, kar zagotavlja najbolj kakovostne kapljične izpise. Posebna tehnologija fiksiranja oziroma zamrznitve brizganih kapljic barvila tako rekoč v trenutku stika barvila z medijem na njegovi površini zagotavlja izjemno tiskovno stabilnost oziroma konsistentne tiskovne rezultate v okviru različnih materialov. Izpisi so hkrati ustrezno suhi za neposredno in zanesljivo dodelavo.

Novi Accuriojet KM-1e dosega hitrost tiska do 3.000 listov/uro v enostranskem načinu izpisa oziroma 1.500 listov/uro v obojestranskem. Izpisuje z nazivno ločljivostjo 1.200 x 1.200 dpi. Tako kot prejšnji model tudi novi Accuriojet KM-1e podpira tisk pol največjega formata 585 x 750 mm in debeline od 0,06 do 0,45 mm.

V Evropi je bila namestitev novega stroja Konica Minolta KM-1e že izvedena, sledijo številne v Ameriki.

Več informacij na www.konicaminolta.si.