Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Canon je predstavil novi fotoaparat EOS 500D z ločljivostjo 15,1 milijona točk, ki fotografom ponuja izvrsten nabor naprednih lastnosti. Po predstavitvi prvega Canonovega EOS-a, ki snema video, septembra 2008 - EOS 5D Mark II, Canon zdaj prinaša snemanje v visoki ločljivosti Full HD v kompaktnem in lahkem digitalnem zrcalno-refleksnem fotoaparatu.



Novi EOS 500D ima tipalo CMOS APS-C ločljivosti 15,1 milijona točk - idealno za natančne povečave in velike izreze. Za fotografiranje v šibki svetlobi je občutljivost tipala ISO 3200, z možnostjo povečanja na 12800, kar daje fotografom izjemen razpon uporabnosti tudi v najtemnejših pogojih. Ta velik razpon občutljivosti omogoča procesor DIGIC 4.

EOS 500D ponuja ljubiteljskim fotografom novo možnost upodabljanja sveta. Zmogljivemu zajemanju fotografskih posnetkov dodaja snemanje videa v polni visoki ločljivosti Full HD 1080p. Za daljše snemanje videov lahko uporabnik izbere tudi manjšo ločljivost 720p ali VGA. Vgrajeni priključek HDMI omogoča enostavno in neposredno predvajanje fotografij in videov na kateremkoli televizorju visoke ločljivosti HDTV.

Z vsemi podrobnostmi
Natančen prikaz posnetkov zagotavlja 3-palčni zaslon LCD Clear View. Gre za enak zaslon kot na priznanem modelu 5D Mark II, ki ima 920.000 točk - za izjemno natančen prikaz podrobnosti, zanesljivo preverjanje ostrine in jasen prikaz menijskega sistema EOS. Poleg omogočanja slikanja v nerodnih položajih način predogleda žive slike Live View podpira tudi ostrenje s pomočjo kontrastov in s prepoznavanjem obrazov. Ta lastnost je primerna za začetnike v svetu digitalne zrcalno-refleksne fotografije, saj omogoča samodejno ostrenje kot pri kompaktnih fotoaparatih, s prikazom motiva na zaslonu LCD.

Hitro procesiranje, hitro ostrenje
Canonov procesor DIGIC 4 omogoča zaporedno slikanje s hitrostjo 3,4 posnetka na sekundo do 170 posnetkov JPEG. Canonov širok sistem ostrenja AF premore 9 ločenih tipal, vključno s centralno prečno točko s tipalom visoke natančnosti za objektive f/2.8 in hitrejše. S tem je omogočeno fotografiranje hitrih zaporednih prizorov.

DIGIC 4 skupaj s tipalom CMOS omogoča izredno zmanjševanje šumov in 14-bitno obdelavo posnetkov za mehke barvne prehode in naravne barve. Poleg tega DIGIC 4 zagotavlja hitro pripravljenost po vklopu ter skoraj takojšen pregled posnetkov, kar odgovarja zahtevnim fotografom.

Značilna kakovost EOS
Kljub kompaktnemu in lahkemu ohišju je EOS 500D opremljen z vsemi lastnostmi sistema EOS. Vse podrobnosti na EOS-u 500D - od velikega in svetlega iskala do slavnega intuitivnega uporabniškega vmesnika - so namenjene temu, da uporabniku zagotovijo izjemno fotografsko izkušnjo.

Kakovost posnetkov je zaščitena z EOS-ovim integriranim sistemom čiščenja tipala, ki zmanjšuje, odbija in odstranjuje neželen prah na njem. Trdovratne delce je mogoče enostavno odstraniti pri obdelavi posnetkov s podatki Dust Delete Data, ki jih je mogoče v posnetek zapisati že v fotoaparatu, in programsko opremo Digital Photo Professional.

Digital Photo Professional ponuja celovito orodje za obdelavo posnetkov RAW, s funkcijami za hitro preverjanje posnetkov, izrezovanje in kloniranje. Poleg tega omogoča še spreminjanje svetlosti, ravnovesja bele barve in slikovnih načinov pri posnetkih RAW. Programski komplet je vključen v EOS-ovo orodje Utility and Picture Style.

Podpora celotnemu naboru Canonovih objektivov EF in EF-S ter bliskavic EX, vključno z najnovejšo kompaktno bliskavico K265, ki premore nagibno glavo in napajanje z baterijami AA, omogoča izdelavo edinstvenega fotografskega sistema, kot je edinstven fotograf, ki ga uporablja.

»EOS 500D premika meje lastnosti, ki jih fotografi lahko zahtevajo od fotoaparatov, ter združuje izjemno kakovost posnetkov z videom visoke ločljivosti Full HD,« je dejal Rainer Fuehres, vodja oddelka Canon Consumer Imaging pri Canonu Europe. »Ljubiteljski fotografi lahko odslej najpomembnejše trenutke zabeležijo na način, ki ustreza njihovi ustvarjalnosti.«

Vsak fotograf, ki uporablja Canon, se lahko prijavi na storitev CANON iMAGE GATEWAY, ki ponuja dostop do zadnjih informacij sistema EOS, uporabnih posodobitev in ekskluzivnih vsebin. Tu so na voljo tudi orodja, ki uporabnikom omogočajo izdelavo lastnih video poddaj in shranjevanje slik na spletu.

Ključne lastnosti:
  • Tipalo CMOS APS-C s 15,1 milijona točkami
  • Snemanje videa Full HD in priključek HDMI za predvajanje na HDTV
  • ISO 100-3200 (razširljiv do 12800)
  • 3,4 posnetka na sekundo
  • Do 170 velikih posnetkov JPEG zaporedno
  • 3-palčni zaslon LCD Clear View s funkcijo Live View
  • 9 točk ostrenja AF s prečno centralno točko
  • Hiter in zmogljiv procesor DIGIC 4 za visoko kakovost posnetkov
  • Integriran sistem čiščenja EOS
  • Združljivost z objektivi EF in EF-S ter bliskavicami EX, vključno z novo K265, L224 in L225

Več lastnosti in tehnične specifikacije so na voljo tukaj.

###
------------------------------------------------------------------------------------------------------


Več informacij o Canonu Europe je na voljo na naslovu www.canon-europe.com.