Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Canon je najavil triletno podaljšanje korporativnega pokroviteljstva sklada World Press Photo in je s tem podaljšal 18-letno partnerstvo pri promociji odličnosti v novinarski fotografiji.


 
World Press Photo, neodvisna in neprofitna organizacija, je bila ustanovljena leta 1955 ter je splošno priznana kot najbolj prestižno tekmovanje za novinarje fotografe. Privlačna je za tisoče fotografov, saj ponuja včasih redko in pomenljivo upodobitev globalnih vprašanj in dogodkov.

Canonov nabor profesionalnih izdelkov uporabljajo zahtevni fotografi po vsem svetu, ki potrebujejo trdne in zanesljive naprave. Rainer Fuehres, vodja oddelka Canon Consumer Imaging Europe, je poudaril: »Canonu je v veliko čast, da lahko nadaljuje 18-letno sodelovanje s to prestižno organizacijo. Slike, ki sodelujejo na natečaju, imajo izjemen vpliv na naše kolektivno razumevanje dogajanja po svetu.«

Lillan Baruch, članica izvršilnega odbora World Press Photo, je dodala: »Veseli nas, da je Canon podaljšal 18-letno sodelovanje z World Press Photom za naslednja tri leta. V današnjih zahtevnih gospodarskih razmerah nam ta poglobitev zaupanja v prihodnost fotografske industrije, še posebej pa naše organizacije, veliko pomeni. Nadejamo se, da bomo naše sodelovanje še okrepili in z njim dosegli novo raven.«

Natečaj je leta 2008 pritegnil več kot 5000 profesionalnih fotografov iz 124 držav, ki so s slikami sodelovali v 10 kategorijah. Nagrajena fotografija ameriškega fotografa Anthonyja Suaua je bila izbrana med več kot 96.000 in je prikazovala oboroženega častnika v ameriškem domu, ki nadzira deložacijo kot posledico zaplembe nepremičnine. Zmagovalec natečaja World Press Photo leta 2009 bo razglašen 12. februarja 2010.

###

O Canon Consumer Imaging (CCI), Canon Europe
Canon Europe je podružnica podjetja Canon Inc., ustanovljenega na Japonskem leta 1937. CCI je vodilni ponudnik digitalnih izdelkov za dom in pisarno, vključno s fotoaparati, videokamerami, brizgalnimi in laserskimi tiskalniki, večfunkcijskimi napravami, projektorji, optičnimi bralniki in faksirnimi napravami.

Canonova korporativna filozofija se imenuje kyosei ter pomeni koncept življenja in dela za skupno dobro. Kot okoljevarstveno usmerjena družba je Canon partner organizacije WWF.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na naslovu www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d.o.o.
Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.


Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Alenka Strmole Jenček
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.: + 386 (1) 530 87 32
Faks: +386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.canon.si