Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Canon je svojo ponudbo kompaktnih digitalnih fotoaparatov PowerShot obogatil z naprednim modelom PowerShot S95, namenjenim fotografom, ki iščejo visoko zmogljivost v šibkih svetlobnih razmerah in ročno upravljanje v žepnem formatu. Kot naslednik priznanega PowerShota S90 nov model ponuja izboljšano upravljanje, več možnosti ročnega nadzora, snemanje HD-videa, sistema HS in Hybrid IS, s čimer zagotavlja izjemno kakovost posnetkov v vseh pogojih fotografiranja.


Temelj serije S so napredne ročne nastavitve in zmogljive lastnosti pri šibki svetlobi v kompaktnem ohišju, zato je S95 še korak naprej v izkoriščanju možnosti ročnega upravljanja in doseganju visoke kakovosti slik v vseh pogojih. Priljubljen obroč Control Ring, predstavljen pri modelu PowerShot S90, prinaša večjo mero prilagodljivosti, medtem ko objektiv f/2.0 in Canonov sistem HS še izboljšata rezultate pri šibki svetlobi in ustvarjalni fotografiji. PowerShot S95 je tudi prvi Canonov kompaktni fotoaparat s tehnologijo Hybrid IS, ki izboljša stabilizacijo slike pri makro posnetkih.

Z izboljšavami na področju velikosti in upravljivosti prejšnjega modela je PowerShot S95 še tanjši, saj meri le 29,5 mm[1], ima izboljšan nadzorni gumb in je prevlečen z enako snovjo kot EOS 7D, ki preprečuje drsenje. Fotoaparat nudi tudi snemanje v formatu RAW ter podporo Canonovi programski opremi Digital Photo Professional.

Snemanje v temnejših pogojih z zaslonko f/2.0 in sistemom HS
PowerShot S95 odlikuje Canonov sistem HS - kombinacija visokoobčutljivega tipala CCD z 10 milijoni točk in zmogljivega procesorja DIGIC 4, ki zagotavlja izvrstno zmogljivost pri šibki svetlobi, še boljšo kot prejšnji model. Sistem HS fotoaparatu omogoča občutljivost ISO do 3200 pri polni ločljivosti in zmanjšuje šum na vseh stopnjah ISO. Uporabniki si lahko nastavijo lastne parametre v načinu Auto ISO, z možnostjo omejiti najvišjo vrednost občutljivosti.

V načinu Low Light fotoaparat doseže razpon ISO do 12800, slike pa takrat zajema v ločljivosti 2,5 milijona točk. V tem načinu je mogoče poleg občutljivosti ISO ročno nastavljati ravnovesje beline, s čimer je nadzor nad slikanjem v temnih pogojih še večji. V načinu Low Light fotoaparat slika s hitrostjo 3,9 posnetka na sekundo. Poleg možnosti slikanja v zahtevnih svetlobnih pogojih pa visokoobčutljivo tipalo PowerShota S95 ponuja veliko večji dinamični razpon kot običajna tipala. Pri tem so izboljšali tudi barvni razpon, zaradi česar posnetki ohranjajo naravni videz.

Originalen Canonov objektiv s tehnologijo Hybrid IS
PowerShot S95 ima 28-mm širokokotni objektiv s 3,8-kratno povečavo. Fotoaparat je bil deležen Canonovih dolgoletnih izkušenj s področja razvoja objektivov, saj je bil razvit z enakimi procesi in standardi kakovosti, kot jih uporabljajo pri proizvodnji objektivov EF. To zagotavlja ostrino in jasnost vsakega posnetka.

Canonov priznani sistem optične stabilizacije slike preprečuje zamegljenost posnetkov, uporabnikom pa omogoča slikanje z manj svetlobe in pri 4 stopnje nižjih hitrostih zaklopa kot sicer. Tehnologija Hybrid IS preprečuje zameglitev posnetkov od blizu, saj preprečuje učinek kotnih tresljajev, ki so bolj izraziti pri makro fotografiji.

Fotoaparat ima 7,5 cm zaslon PureColor II G LCD z ločljivostjo 461.000 točk, vrhnja plast je iz kaljenega stekla z občutno večjo trdnostjo, visokim kontrastom in širokim vidnim kotom tudi pri močni svetlobi. Nov RGB-histogram, ki je na voljo pri pregledovanju slik, ponuja takojšnje in natančno preverjanje pravilne osvetlitve posnetka.

HD-filmi s stereo zvokom
PowerShot S95 snema video visoke ločljivosti 720p s 24 slikami na sekundo in stereo zvokom. Vključitev učinka Miniature Effect dodaja filmom popolnoma novo dimenzijo - snemanje z nižjo hitrostjo za doseganje učinka pomanjšanih motivov. Integriran priključek HDMI, v skladu s standardom CEC, omogoča neposredno predvajanje videa in fotografij na zaslonu televizijskega sprejemnika HD ter nadzor z daljinskim upravljalnikom.

Slikajte motive, kot jih vidite
Način fotografiranja z visokim dinamičnim razponom HDR omogoča slikanje zelo kontrastnih prizorov tako, kot jih vidi človeško oko. PowerShot S95 presega omejitve običajnih fotoaparatov s tem, da enak prizor slika s tremi različnimi nastavitvami osvetlitve[2], posnetke analizira in jih združi v eno samo fotografijo. Rezultat je slika, katere senčni in svetli predeli so bližje tistemu, kar vidi fotograf.

Neposredni ustvarjalni učinki
PowerShot S95 pozna različne snemalne načine, ki ustrezajo želeni stopnji nadzora ali fotografovemu znanju. Poleg popolnoma ročnega nadzora in prednosti zaslonke (Av) ali zaklopa (Tv) ter načinov Programme AE ima S95 tudi način Smart Auto za izvrstne posnetke brez dodatnih nastavitev.

Tehnologija prepoznavanja prizora pomaga dosegati najboljše rezultate v vseh pogojih, saj nastavitve prilagodi glede na 28 spremenljivk. Triki in nasveti znotraj uporabniškega vmesnika še dodatno poenostavljajo vsakdanjo rabo.

Funkcija Smart Flash Exposure nadzira stopnjo osvetlitve z bliskavico glede na snemalne pogoje, s čimer zagotavlja ravno pravšnjo količino svetlobe pri vseh stopnjah osvetlitve. PowerShot S95 ponuja tudi slikanje v različnih formatih kot, so 3:2, 4:3, 1:1, 16:9 in 4:5. To pomeni, da lahko fotograf pred slikanjem izbere format slike, ki je najbolj prilagojen motivu, s tem pa se izogne potrebi po dodatnem obrezovanju fotografij na računalniku.

Delite zgodbe s CANON iMAGE GATEWAY-em

Lastniki PoweShota S95 se lahko pridružijo spletni storitvi CANON iMAGE GATEWAY, ki omogoča shranjevanje in deljenje fotografij ter videov. Uporabnikom je na voljo 2 GB prostora, kar je dovolj za stotine kakovostnih posnetkov. Podprt je tudi mobilni dostop, kar prijateljem in družini poenostavi ogled shranjenih fotografij, kjerkoli že so.

Canon PowerShot S95 - ključne lastnosti:

  • Sistem HS in objektiv f/2.0
  • Visokoobčutljivo tipalo CCD z 10 milijoni točk
  • 28 mm širokokotni objektiv, 3,8-kratna povečava, Hybrid IS
  • Upravljanje objektiva z obročem, polni ročni način in slikanje v RAW-formatu
  • 7,5 cm zaslon PureColor II G LCD
  • HD-filmi, HDMI
  • Način High Dynamic Range
  • Smart Auto
  • Snemanje v različnih slikovnih formatih
  • Dodatno vodotesno ohišje
###


O Canonu Europe
Canon Europe je regijska prodajna in tržna podružnica za Canon Inc., navzoča v 120 državah in z več kot 11.000 zaposlenimi v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA).

Canon je bil ustanovljen leta 1937 z namenom izdelati najboljši fotoaparat za končne uporabnike, od takrat pa je Canonova strast pod sloganom Moč slike tehnologijo razširila na mnoga druga področja in ga učvrstila na vodilnem položaju na področju izdelkov za široko potrošnjo in profesionalnih rešitev za upodabljanje. Med njihovimi izdelki so digitalni kompaktni in zrcalno-refleksni fotoaparati, objektivi televizijskih kamer, prenosne rentgenske naprave ter večfunkcijski in produkcijski tiskalniki, ki jih dopolnjujejo storitve z dodano vrednostjo.

Canon veliko vlaga v raziskave in razvoj, da bi uporabnikom ponudil najinovativnejše naprave, ki jim omogočajo izražanje lastne ustvarjalnosti. Od ljubiteljskih fotografov do profesionalnih tiskarskih podjetij, Canon vsaki stranki omogoča, da živi svojo strast do slik.

Canon je prepričan, da je upoštevanje interesov družbe in okolja neločljiv del dobrih poslovnih praks. To izraža tudi skozi korporativno filozofijo Kyosei - živeti in delati za skupno dobro.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na: www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d.o.o.
Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.


Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Melita Gramc
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.:    + 386 (1) 530 87 32
Faks:   +386 (1) 530 87 45
melita.gramc@canon.si
www.canon.si
 
 


          Ustreza smernicam CIPA.

[2] 
         Fotografija HDR zahteva uporabo stojala.