Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20480810 kodak Saas analitika Prinergy
Posnetek vmesnika novega analitičnega orodja za Prinergy Cloud.
Podjetje Kodak ponuja novo storitev v oblaku (SaaS -Software-as-a-Service) za delovne sisteme Kodak Prinergy. Uporablja metodo predvidljivega analitičnega odločanja, kar na osnovi zbranih podatkov omogoča analizo in optimizirano porabo tiskarskih barv na specifičnem ofsetnem tiskarskem stroju. Poraba barve je napovedana v naprej tako, da omogoča tiskarjem povečati produkcijsko učinkovitost, znižati materialne stroške in zmanjšati pojav tiskarskih napak.

Nova storitev uporabnikom na način predvidljive analitike omogoča definicijo porabe tiskarske barve in tiskarskih plošč v naprej, s čimer lahko bolj optimalno planirajo proizvodnjo in kadrovske potrebe, izdelujejo bolj racionalne kalkulacije, definirajo proizvodnje stroške, odločitve o nakupu potrošenega materiala pa za posamične stranke sprejemajo na podlagi zbranih podatkov porabe iz preteklosti. Sposobnost sledenja procesu tiska, statusom tiskarskih strojev, naročil in posamičnih delovnih operacij omogoča bolj transparentno spremljanje poslovanja, zadovoljiti potrebe kupcev in zmanjšati proizvodne stroške.

Zaradi analitičnih podatkov nove storitve naj bi tiskarji pripravljali kalkulacije bolj natančno in zanesljivo brez kakršnihkoli naknadnih izgub marž. Manjša in optimalna poraba barv predvsem v embalažni industriji tiska naj bi posledično bistveno zmanjšala tudi stroške odstranjevanja nevarnih odpadkov in skladiščenja.

Več informacij na www.kodak.com.