Materiali

Agfa ponudila brezkemijsko ploščo Eclipse

20191126 Agfa Eclipse
Agfa je izboljšala tehnologijo brezkemijskih CTP-plošč, nova v ponudbi je plošča Eclipse.
Z novostjo Eclipse je podjetje Agfa predstavilo novo brezkemijsko CTP-ploščo za akcidenčni ofsetni tisk. Poleg stabilne kontrastne slike jo odlikuje tudi izjemna odpornost na praske. Nove brezkemijske plošče Eclipse ne potrebujejo kemičnih sredstev za razvijanje, netiskovni deli plošče so odstranjeni že s prvim odtisom.

Preberi več

Papyrus: Lumi-Art & Lumi-Silk

20191125 Lumi
Naslednika blagovnih znamk Multi-Art Gloss in Multi-Art Silk.
Papyrus odslej ponuja nov brezlesni in površinsko premazan foto-papir proizvajalca Stora Enso znamk Lumi-Art in Lumi-Silk, ki nadomeščata obstoječi znamki Mutli-Art Gloss in Multi-Art Silk. Po navedbah ponudnika nov papir odlikuje visok belina in površinska gladkost, ki odtisom zagotavlja visok sijaj. Primerna sta za izdelavo kakovostnejših foto-tiskovin, umetniških katalogov, slik in komercialnih letakov.

Preberi več

Nov karton brez optičnih belil

20191115 metsae board
Nov karton znamke Metsä Board brez vsebnosti optičnih belil je primeren za tisk živilske embalaže.
Evropski proizvajalec kakovostnih kartonskih materialov Metsä Board  je predstavilo nov karton Prime FBB EB brez vsebnosti fluorescentnih kemikalij in optičnih belil (OBA - optical brightening agent). Je tudi površinsko premazan s posebnim razmejitvenim slojem in zato primeren za izdelavo živilske kartonskje embalaže.

Preberi več

Sappi: Portfelj Algro Design je nadgrajen

20191111 Sappi Algro Design Nature
Sappi Algro Design Nature je nova različica kartona, ki omogoča zanesljivo dodelavo s preganjem, plastifikacijo, izsekovanjem in lakiranjem.
Za več prilagodljivosti in aplikativnih možnosti je podjetje Sappi nadgradilo portfelj rešitev Algro Design z novo različico kartona Algro Design Nature. Ta je na voljo kot četrta različica kartonov z drugačnim površinskim vtisom zadnje strani, prednja stran je pri vseh različicah kartona identična in dvojno premazana.

Preberi več

Zeller+Gmelin: Nove barve za LED-UV-ofsetni tisk

20191104 zeller gmelin
Nove nizko-migracijske tiskarske barve blagovne znamke Zeller+Gmelin so namenjene LED-UV-aplikacijam ofsetnega formatnega in rotacijskega tiska.
Podjetje Zeller+Gmelin GmbH & Co. KG je nadgradilo ponudbo nizko-migracijskih tiskarskih barv s serijo barv Uvalux LED U581 FCM za LED-UV-ofsetni tisk, formatni in rotacijski. Zaradi nizke stopnje vonja, ki ga oddajajo, so primerne tudi za tisk različnih aplikacij živilske embalaže na papirju in foliji. Vzporedno z razvojem nove serije barv so razvili tudi nizko-migracijsko lepilo serije Uvalux LED U581 FCM.

Preberi več

Antalis širi izbor FSC-certificiranega kartona

20191027 antalis arktika gc1
Antalis prejel za karton Arktika FSC-certifikat.
Distributer papirja Antalis ima odslej v ponudbi FSC-certificiran karton Arktika (GC1), ki ga v lastnem ekološkem sistemu Antalis Green Star označuje s tremi zvezdicami od petih možnih. Vsi bodoči kupci bodo ob nakupu omenjenega kartona FSC-certifikat izdelka tudi prejeli.

Preberi več