Materiali

Siegwerk na Drupi osredotočen na tisk embalaže

20200326 siegwerk rethink packaging
Siegwerk bo na Drupi in Interpack-u predstavil rešitve za tisk embalaže.
"RethINK Packaging" je moto, ki ga je podjetje Siegwerk predstavilo za nastop na sejmih Drupa in Interpack. Poleg predstavitev ponudbe tiskarskih barv in storitev za področje izdelave embalaže in etiket, s predstavitvami želijo prispevati tudi k razvoju konceptov trajnostne izdelave embalaže, hkrati pa izpostavitvi tudi svoj koncept poslovanja na način krožnega gospodarstva. 

Preberi več

Henkel ponuja novo vroče lepilo

20200322 henkel Technomelt GA 3980 Ultra
Technomelt GA 3980 Ultra naj bi bil primeren za uporabo na linijah vročega lepljenja in tudi nekaterih linijah za knjižno vezavo.
Podjetje Henkel je trgu ponudilo novo vroče lepilo z oznako Technomelt GA 3980 Ultra. Primerno je za uporabo na linijah vročega lepljenja in tudi nekaterih linijah za knjižno vezavo. Osnova lepila je nov polimer, sodi pa nekako k lepilom uvrščenimi med ponudbo PUR- in EVA-rešitev. Po navedbah proizvajalca novo lepilo zagotavlja visoko produkcijsko učinkovitost in nižje stroške.

Preberi več

Guandong: Nove folije in tkanine

20200313 guandong
Za področje tekstilnega tiska iz podjetja Guandong prihaja nova serija tkanin Naomi.
Podjetje Guandong je javnosti najavilo novo serijo folij Magnus in serijo tkanin Naomi. Nove folije odlikuje predvsem vsestranska uporabnost, saj so združljive s tehnikami ofsetnega tiska, sitotiska in laserskega tiska. Odlikuje jih tudi visoka temperaturna obstojnost. Prvič so jih javnosti želeli predstaviti na nedavno odpovedani Fespi v Madridu (Španija).

Preberi več

Igepa ekskluzivno zastopa papir Sappi Magno

20200311 Magno box
Papirji Sappi Magno tudi za profesionalne tiskarje.
Skupina Igepa, en vodilnih evropski distributerjev papirja, ki oskrbuje preko 50.000 kupcev v 27 državah, odslej ekskluzivno trži tudi serijo papirjev Sappi Magno. Ta po besedah proizvajalca zagotavlja več zadovoljstva naročnikov tiskovin in agencij.

Preberi več

Canon z novo produkcijo UV-Gel-barvil

20200302 Canon UVgel
Canon Colorado-velikoformatni tiskalniški sistemi z uporabo UV-Gel-barvil beležijo znatno rast tiska.
Skupina Canon je v nizozemskem mestu Venlo odprla novo proizvodnjo UV-Gel-barvil. Z njo bo Canon skušal zadostiti večje potrebe trga po omenjenem barvilu z uporabo na sistemih Colorado. Potrebe so se namreč v zadnjem letu kar podvojile. Samo lani je Canon poslovanje zaključil z več kot 1200 namestitvami sistema serije Colorado.

Preberi več

Sappi na Fespi z novimi mediji za kapljični tisk

20200225 Sappi Fespa
Sappi bo na Fespi predstavil ponudbo za velikoformatni in tekstilni tisk.
Privlačni plakati, potiskan tekstil, nalepke/etikete – proizvajalec papirja Sappi bo na letošnji Fespi v Madridu (Španija) predstavil svojo ponudbo materialov za tovrstne aplikacije. Predstavili bodo različne sublimacijske/transferne papirje, namenske papirje za kapljični tisk in tudi silikonske papirje.

Preberi več