Materiali

Felix Schoeller & Xeikon: Digitalni tisk plisejev

20170615 Xeikon 3500
Plise Styline proizvajalca Felix Schoeller so primerne za digitalni potisk, na sliki primer uporabe sistema Xeikon 3500.
Plise Styline proizvajalca Felix Schoeller so primerne za digitalni potisk na sistemih Xeikon, kar tiskarnam prinaša nove poslovne možnosti. Odlikuje jih visoka belina in površinsko moten izgled, v sestavu ne vsebujejo PVC-delcev.

Preberi več

Mondi: Nov vzročni katalog papirjev Bio Top 3

20170614 Mondi Bio Top 3
Bio Top 3 portfelj papirjev je bil po besedah proizvajalca mondi razvit na osnovi želja po vtisu naravnosti.
Proizvajalec papirjev in embalaže, Mondi, je javnosti predstavil nov vzorčni katalog naravnih nepremazanih papirjev Bio Top 3, ki so na trgu že nekaj let. Katalog poudarja njihov naravni izgled.

Preberi več

Smernice uporabe biopolimerov

20170612 biopolimeri
Pojem biopolimer se navezuje na polimere, ki so sintetizirani v naravi ali iz obnovljivih virov.
V zadnjih nekaj letih se je povečala uporaba biopolimerov v proizvodnji plastike oziroma t. i. bioplastike. V Evropi se uporablja predvsem v proizvodnji nakupovalnih vrečk, razgradljivih vrečk za organske odpadke in folij za pakiranje različnih prehranskih izdelkov.

Preberi več

Lentikularna folija velikega formata

20170530 DP Lentikular
Folija lahko režemo strojno avtomatsko ali ročno.
Podjetje DP Lenticular je trgu ponudilo novo ekstrudirano lentikularno folijo Motion 20 LPI UV-LF za digitalni tisk. Na voljo je v velikem formatu. Omogoča izvedbo dinamičnih grafičnih učinkov pod različnimi koti opazovanja, kot so denimo povečava, preliv dveh slikovnih motivov in podobnih animacij. Primerna je za notranjo in zunanjo rabo.

Preberi več

V pričakovanju rasti trga fleksotiska

20170529 Kodak FlexcelNXSystem
Kodak investiral v oddelek razvoja in proizvodnje fleksotiskarskih plošč. V dveh letih naj bi deloval s polno močjo.
Podjetje Kodak je z vizijo prihodnosti poslovanja pričelo z obnovo in razvojem obrata v Weatherfordu v ZDA. Namenjen bo izdelavo digitalnih fleksotiskarskih plošč Kodak Flexcel NX.

Preberi več

Hubergroup: Barvne novosti

20170524 Hubergroup UV Days
Hubergroup predstavil nove UV-tiskarske barve za potisk zračno nepropustnih materialov.
Skupina Hubergroup je na dogodku UV Days predstavila nove barvne rešitve za potisk zračno nepropustnih materialov. Predstavili so portfelj UV-tiskarskih barv NewV Poly MGA, ki ustrezajo standardom UEPIA in lahko prihajajo v neposredni stik z živili. Zato so primerne tudi za tisk prehrambne embalaže.

Preberi več