Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20160523 zeller gmelin drupa 2016
Na Drupi bodo predstavljene aktualne novosti tiskarskih barv in lakirnih sredstev za ofsetni in digitalni tisk.
Skupina Zeller+Gmelin bo na letošnji Drupi predstavila aktualne novosti razvoja reakcijskih barv. Za področje LED-UV-tiska bo predstavljena nova optimizirana serija barv Uvalux LED U45, ki je namenjena ofsetnemu UV-tisku na papir, karton in druge zračno propustne materiale v valovni dolžini UV-sevanj 365, 375, 385 in 395 nm. Optimizirane nove barve zagotavljajo tisk v skladu za aktualnim procesnim standardom ofsetnega tiska (PSO).

Za področje UV-produkcije bo predstavljen tudi nov lepilni sistem z uporabo UV-lepilnega sredstva in LED-UV-sušenjem. Ta je namenjen uporabi na strojih ploskega in rotacijskega ofsetnega tiska z aplikacijo hladne folije. Posebnost bo tudi nova modificirana serija tiskarskih barv Uvalux HUV U48 za UV-ofsetni tisk. Omenjene barve spadajo pod segment LE-UV-barv, ki se delijo na podznamke H-UV, HR-UV in LEC-UV.

Posebej za produkcijo živilske embalaže pa bodo predstavilo novo generacijo reakcijskih barv, ki se odzovejo na elektronsko žarčenje. Nova serija barv Esalux FCM E41 ne vsebuje foto-iniciatorjev, ne oddajajo motečega vonja in imajo nizke migracijske lastnosti. Ne vsebujejo niti bisfenola A.

Za področje digitalnega tiska pa bodo predstavili nov program lakirnih sredstev Uvaflex digital, ki ga sestavlja paleta sredstev s sijajnim in motnim površinskim učinkom. Del programa so tudi nizko migracijska sredstva za premazovanje digitalno izdelanih tiskovin na UV-fleksotiskarskih enotah oziroma strojih.

Več informacij na www.zeller-gmelin.com.