Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20160727 mondi drupa2016
Podjetje Mondi se ponaša s proizvodnjo papirja z le enim postankom.
Mondi na Drupi zabeležil 1400 obiskovalcev in s ponosom predstavil svoje inovativne rešitve koncepta proizvodnje papirja z le enim postankom (one-stop paper manufacturer) za področje trajnostnega profesionalnega tiska. Posebnosti razstavnega portfelja so bili umetniški posebni papirji, predstavitev uporabe novega papirja NEUJET® za visoko zmogljiv kapljični tisk v živo in papirja BIO TOP 3® na 3D-rezalnem tiskalniku.

Hiša iz papirja
En od vrhuncev predstavitev podjetja mondi je bil koncept Hiše iz papirja. V njej so obiskovalci lahko občutili in spoznali kreativnost, domačnost in različna občutja papirja na otip. Izdelana je bila iz ploskev papirja naravnega odtenka BIO TOP 3® in DNS® premium papirja visoke beline v kombinaciji z barvnim papirjem Mondi atraktivnega sivega odtenka. Na ta način so predvsem hoteli javnosti prikazati številne možnosti za oblikovalce v razmerju racionalnosti in čutnosti. Različne papirje portfelja Mondi, pa so lahko obiskovalci občutili z otipavanje integriranih papirnih panelov hiše.

Trajnost vsak dan
S postavitvijo drevesa izdelanega v kombinaciji lesa in papirja, je Mondi želel prikazati zavezo k trajnosti. Ta je bila tudi ena glavnih tem letošnje Drupe. Vsi fini nepremazni papirji portfelja Mondi so del Mondijeve zelene blagovne znamke, to pomeni, da jih odlikuje okoljski certifikat FSC® ali PEFC™. To pomeni, da so 100-odstotno reciklabilni ali ne vsebujejo kloridnih belil (TCF). V Mondiju tudi konstantno investirajo v energijsko učinkovitejše izboljšave, v proizvodnji pa skrbijo za vsakodnevno zagotavljanje trajnosti.

NEUJET® – papir za kapljični tisk visokih hitrosti, i postavlja nove standarde
Posebnost razstavnega prostora Mondi je bil nov papir NEUJET® za kapljični produkcijski tisk visokih hitrosti. V živo so predstavili njegovo uporabo na sistemu digitalnega tiska Océ ColorStream 3700 podjetja Canon. Različico NEUJET® silk odlikuje izjemna površinska gladkost in čist barvni izpis. Papirji NEUJET® so primerni za aplikacije direktnega naslavljanja, tisk umetniških grafik in knjig. NA voljo je v dveh kakovostnih različicah, standard in premium. Površine so lahko motne in sijajne.

PERGRAPHICA® - papirji, ki privlačijo pozornost
PERGRAPHICA® - je posebej razvit Mondijev papir, ki je namenjen perfekcionistom. Izpolnjuje najvišje zahteve kakovosti in je namenjen zahtevnim in elegantnim aplikacijam tiska. Na voljo je v številnih različicah: tekstur (gladke in grobe), treh odtenkov (visoke beline, klasične in naravne) in šestih gramatur od 90 do 300 g/m2. Odlikuje ga certifikat FSC® in EU Ecolabel.

Predstavitev s poslovnimi partnerji
V okviru razstavnih prostorov poslovnih partnerjev, kot so Europapier (Austria in CEE), Papierunion/Inapa Group (Nemčija), Burgo Distribuzione (Italija) in Double V (Rusija), pa so se dotaknili tudi sodobnejših grafičnih, kot je denimo 3D-tisk. Na okoljsko najbolj sprejemljivih 3D-tiskalnikih Mcor 3D so predstavili uporabo papirja BIO TOP 3® next. Predstavlja tako rekoč hibridno papirno rešitev, ki zagotavlja barvno natančne izpise.

Več informacij na www.mondigroup.com.