Mondi: Nov vzročni katalog papirjev Bio Top 3

20170614 Mondi Bio Top 3
Bio Top 3 portfelj papirjev je bil po besedah proizvajalca mondi razvit na osnovi želja po vtisu naravnosti.
Proizvajalec papirjev in embalaže, Mondi, je javnosti predstavil nov vzorčni katalog naravnih nepremazanih papirjev Bio Top 3, ki so na trgu že nekaj let. Katalog poudarja njihov naravni izgled.

Katalog je razdeljen na več poglavij, prvo obsežnejše ima naslov »inspired by Nature – navdih narave« in vsebuje vzorčne primere uporabe nepramazanega naravnega papirja v tehniki ofsetnega barvnega in slepega tiska. V naslednjem poglavju z naslovom »versatile by Nature – naravna vsestranskost« pa je prikazana aplikacijska možnost uporabe tovrstnega papirja v tisku knjig in embalaže.

Po besedah proizvajalca omenjeni papirji ne vsebujejo klora in optičnih belil, izdelani so v skladu z okolijskimi zahtevami standarda ISO 14001, odlikuje jih tudi FSC-certifikat. Portfelj Bio Top 3 spada v okvir papirjev Mondijeve blagovne znamke Green Range, ki ima tudi okoljska pečata EU Ecolabel in Austrian Ecolabel. V prodaji je na voljo tudi kot CO2-nevtralni papir.

Mondi papirje Bio Top 3 ponuja v srednje velikem in velikem formatu različice »next« za področja digitalnega in ofsetnega tiska, v izboljšani kakovosti za kapljični tisk »high-speed inkjet« in različici kakovosti »extra« za različne potrebe kopirnic, pisarn in drugih ponudnikov grafičnih storitev. Na voljo so tudi ovojnice Bio Top 3.

Več informacij na www.mondigroup.com.