Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20170621 hubergroup cofree
Skupina Hubergroup bo odslej zasnova tiskarske barve brez vsebnosti delcev kobalta.
Povpraševanje po ekološko optimiziranih izdelkih je z dneva v dan večje v globalnem pomenu besede. Proizvajalci so na to dejstvo že odreagirali in množično investirajo v raziskave, razvoj in samo omenjeno optimizacijo izdelkov. Tako so tudi že reagirali v skupini Hubergroup.

Ekološko sprejemljivejše zahteve za proizvodnjo tiskarskih barv tako definirajo okoljsko nesprejemljive substance, med katerimi je tudi kobalt, ki v tiskarski barvi predstavlja katalizator oksidacije oziroma sušenja barve, torej ima enega glavnih pomenov. V skupini Hubergroup so uspeli razviti alternativno okolju prijaznejšo različico, ki ne vsebuje delcev kobalta.

Nova različica v osnovi uporablja identično recepturo, ki za razliko od kobalta uporablja posebno sikativ sušilno sredstvo. Zaradi nižje potrebne temperature sušenja in posledično nižje temperature izhodnega papirja v skladu, je oksidacija oziroma sušenje identično učinkovito. Lastnosti drgnjenja in pretiskovanja odtisov so se celo izboljšale, kar kažejo tudi tri letne testne prakse.

Skupina Hubergroup bo zaradi zadovoljstva uporabnikov prekinila s proizvodnjo običajno zasnovanih tiskarskih barv, odslej bodo na voljo le okoljsko optimizirane brez vsebnosti delcev kobalta.

Več informacij na www.hubergroup.de.