Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20170906 sappi logo
Podjetje Sappi se bo z novostmi silikonskih in etiketnih papirjev predstavilo na letošnjem sejmu Labelexpo.
Na letošnjem sejmu Labelexpo v Bruslju (Belgija) bo podjetje Sappi predstavilo številne novosti, med katerimi je tudi nov papir Sappi Sol DNC, ki ga odlikuje izboljšana površinska struktura. V procesu kalandiranja je izpopolnjen, kar posledično zagotavlja manj prask površine in boljšo površinsko kakovost in vodoobstojnost.

Z družino produktov Parade bodo predstavili asortima etiketnih papirjev za uporabo s tekočimi hladnimi lepili in različnimi obdelavnimi/dodelavnimi postopki. Različici papirja Parade Face Stock C1S in Parade Face Stock Vellum sta nova etiketna papirja, ki lahko prihajata v neposredni stik z živili, saj izpolnjujeta varnostne zahteve standarda DIN EN 71. V izdelavi pa upoštevata tudi vse trajnostne vidike, zato sta tudi FSC-certificirana.

Omenjeni novi različici papirja sta primerni tudi za izdelavo samolepilnih etiket, predstavili bodo dekorativno etiketno aplikacijo primerno za označevanje oziroma dekoracijo pločevink, kozarcev, povratnih in nepovratnih steklenic, izdelavo cenovnih tabel … Različico enostransko polmotno premazanega papirja Parade Face Stock C1S lahko potiskamo z različnimi uveljavljenimi tehnologijami tiska, medtem ko različico Parade Face Stock Vellum lahko obdelamo tudi v tehnologiji termotransfernega tiska.

Parade Face Stock C1S je na voljo v gramaturi 80 g/m2, Parade Face Stock Vellum pa v gramaturah 70 in 80 g/m2.

Več informacij na www.sappi.com.