Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20180126 Sappi Fusion Uncoated
Sappi z novo linijo proizvodnje valovitega kartona iz svežih vlaken, ki je na voljo v sedmih različicah gramature.
Proizvajalec papirja Sappi je nadgradil ponudbo kartonov Containerboard z valovitim kartonom Fusion Uncoated, ki je nepremazan in izdelan iz svežih celuloznih vlaken. Namenjen je področju izdelave valovite embalaže in je zasnovan na papirnem konceptu Fusion Topliner.

V nasprotju z dvojnim premazom papirne zasnovne Fusion Topliner nov valovit karton Fusion Uncoated odlikuje prvinski nepremazan in naravni izgled površine. Uporabljati ga je možno tudi za izdelavo živilske embalaže z neposrednim stikom z živilsko vsebino, predstavlja pa tudi odlično alternativo v aplikacijah z rjavkasto belino papirja. Dobro se obnese tudi v aplikacijah tiska panojev in tako imenovane Shelf-Ready-embalaže.

Nov karton je na voljo v gramaturah od 70 do 130 g/m2 tako v rezanem formatu, kot tudi zvitku. Posebej za področje izdelave živilske embalaže je na voljo tudi sestav brez vsebnosti optičnih belil, tovrstna različica kartona se imenuje Fusion Uncoated OF. Na splošno so kartoni Fusion Uncoated (tudi različica Fusion Uncoated OF) združljivim s tehnikami ofsetnega, flekso-, sito- in digitalnega tiska.

Več informacij na www.sappi.com.