Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20180227 follmann logo
S 1. marcem 2018 prevzeli del poslovanja ponudbe premazov za digitalni tisk podjetja Com2C.
Individualizacija in digitalizacija procesov sta pomemben trend vseh področij industrije, tudi tiska in dodelave tiskovin. S prevzemom ponudbe premazov podjetja Com2C podjetje Follmann z marcem dalje s svojimi izdelki vodno osnovanih premazov podpira tudi digitalne tiskarje.

Podjetje Follmann razvija in proizvaja posebna kemična sredstva. Med te sodijo vodno osnovane tiskarske barve in nizkomigracijska lepilna sredstva za področje izdelave embalaže. Na trgu bolj uveljavljani so tudi dekorativni premazi za področje izdelave dekorativnih tapet in podobnega dekorja. Pomembno tržno mesto imajo tudi njihovi funkcionalni premazi.

S prevzemom premaznih izdelkov podjetja Com2C zdaj podjetje Follmann širi svoj portfelj z omenjenimi vodno osnovanimi premazi, ki bodo dopolnili obstoječo tržno dejavnost, z razvojem teh pa želijo digitalnim tiskarjem ponuditi nove aplikativne možnosti. Predvsem za tiskarje s premazi želijo doseči boljše lastnosti potiskljivosti različnih materialov: folij (PET, PVC, PE, PP), papirja, kartona, platna, tekstila … Funkcionalni premazi naj bi zagotavljali različne želene površinske lastnosti (sijaj, motnost …), pa tudi UV-obstojnost tiskovin in njihovo požarno odpornost. Vsi premazi naj bi bili izdelani v skladu s potrebami digitalnih tiskarjev, torej morajo biti hitro sušeči, premazane tiskovine pa primerne za neposredno dodelavo.

Več informacij na www.follmann.com.