Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20180601 intec europe logo
Podjetje Lintec Europe predstavilo novo folijo iz recikliranih surovin in folijo proti bleščanju.
Podjetje Lintec Europe je ponudilo novo samolepilno folijo iz recikliranih surovin za mokro aplikacijo. Imenuje se E-2301RC Recycled in jo po navedbah proizvajalca odlikuje dobra prilagodljivost in dolgoročna obstojnost, tudi v smislu enostavnega in zanesljivega odstranjevanja v enem kosu. Primerna je za uporabo s tehnologijami, kot so digitalni UV-tisk, sitotisk in ofsetni tisk.

V 80 odstotkih sestoji iz recikliranih PET-surovin. Tovrstna proizvodnja predvsem zmanjšuje porabo naftnih virov, v 24 odstotnih zmanjšuje emisije toplogrednih plinov in v 40 odstotkih porabo energije. Z novo metodo proizvodnje in zasnovo folije podjetje Lintec Europe dokazuje okoljevarstveno ozaveščenost, ki jo želi širiti v grafično industrijo.

Predstavili pa so tudi novo folijo proti bleščanju, AR-2200UH. Namenjena je aplikacijam dodane vrednosti. Odlikuje jo debel sloj premaza, ki ji zagotavlja odpornost na drgnjenje in eliminira moteče odbijanje intenzivne svetlobe. Je tudi UV-obstojna, kar ji podaljšuje dobo obstojnosti. Primerna je za aplikacije notranje in zunanje rabe. V aplikacijah folije na steklo se odboj svetlobe z notranje posredne strani zmanjša na 5.5 odstotka, z neposredne prednje strani pa na 2 odstotka.

Več informacij na www.lintec-europe.com.