Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20181210 Kodak Flexcel NX Ultra
Digitalne fleksotiskarske plošče Flexcel NX Ultra so zasnovane na uveljavljeni Kodakovi tehnologiji rastrskih točk stožčaste oblike s prirezanim ravnih vrhom.
Zadnjih 10 let podjetje Kodak s sistemi Flexcel NX v fleksotiskarski industriji postavlja nove standarde v smislu zagotavljanja višje stopnje kakovosti in zmogljivosti izdelave digitalnih fleksotiskarskih form. Fleksotiskarjem na ta način posredno zagotavlja kakovostnejše tiskovne rezultate in več dobičkonosnosti. Aktualna inovativna novost podjetja Kodak so rešitve Kodak Flexcel NX Ultra Solution, ki so jih predstavili pred dobrima dvema mesecema.

Z rešitvami Flexcel NX Ultra Solution lahko razvijamo dobro uveljavljene digitalne flekstotiskarske plošče Flexcel NX brez uporabe kakršnihkoli kemikalij, lahkohlapnih plinov in zgolj z uporabo običajne vode. Prednost takega načina izdelave fleksotiskarksih form je ohranjanje čistosti procesnega sistema, kar pomeni manj potrebnega vzdrževanja in potrebnega časa za to, z novim konceptom rešitev Flexcel NX Ultra Solution je zagotovljena tudi višja stopnja produktivnosti plošč. Izdelava plošč je tudi okolju bolj prijazna.

Sistemi serije Kodak Flexcel NX Ultra Solution so v zasnovi izboljšana različica sistemov serije Flexcel NX. Sočasno je za nove sisteme na voljo tudi nova digitalna fleksotiskarska plošča  Flexcel NX Ultra. Omenjena  kombinacija zato predstavlja celostno rešitev priprave na fleksotisk, ki vključuje izdelavo form s funkcijo osvetljevanja, izpiranja, sušenja in dodelave. Novi sistemi so robustni, vzdržljivi in samodejno čiščeni, kar zagotavlja produkcijsko zanesljivost, po navedbah proizvajalca so za uporabo tudi enostavni.
 
Predstavitev koncepta Kodak Flexcel NX Ultra Solution.


Digitalne fleksotiskarske plošče Flexcel NX Ultra so zasnovane na uveljavljeni Kodakovi tehnologiji rastrskih točk stožčaste oblike s prirezanim ravnih vrhom in so v celoti združljive  s Kodakovo tehnologijo NX Advantage in patentirano tehnologijo Advanced Edge Definition, ki zagotavlja izjemen prenos barve s plošče na tiskovni material, kar zagotavlja izjemne tiskovne rezultate in produkcijsko učinkovitost. Nove plošče bodo na voljo v debelini 1.14 in 1.70 mm, kar je idealno za tisk etiket, debelejšega papirja/kartona in embalaže. Prva različica osveltjavk/razvijalk plošč serije Ulltra, ki bo na voljo v letu 2019 širši javnosti, se bo imenovala Kodak Flexcel NX Ultra 35 Solution, na voljo bo za razivjanje plošč v dimenziji 889 x 1219.2 mm.

Več informacij na www.kodak.com.