Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20181217 classic colours
Britanski proizvajalcev ofsetnih tiskarskih barv ponuja popolnoma novo serijo UV-barv za suhi ofsetni tisk.
Classic Colours, britanski proizvajalec ofsetnih tiskarskih barv, je proizvodnjo klasičnih barv na oljni osnovi v celoti nadomestil s proizvodnjo novih UV-barv za suhi ofsetni tisk. To vest je javnosti najprej oznanilo podjetje Toray Graphics, ki proizvaja tiskarske plošče za suhi ofsetni tisk. Obe navedeni podjetji v razvoju grafičnih rešitev sodelujeta že več kot 28 let. Na okvirno 470 m2 z osmimi delavci in vodstvom podjetje Classic Colours letno proizvede 70 ton tiskarske barve.

Podjetje Classic Colours sodeluje tudi z drugimi priznanimi grafičnimi proizvajalci, kot sta denimo francosko podjetje Codimag, ki proizvaja ofsetne sistem za tisk etiket; in podjetje Koenig & Bauer, ki med drugim proizvaja sisteme za suhi ofsetni tisk. Spada tudi v poslovno mrežo Marks-3zet, ki je poslovni partner podjetja Toray Graphics in številnih drugih širom po svetu.

Tiskarske barve Universal-LM
Podjetje Classic Colours je razvilo popolnoma novo serijo tiskarskih barv Universal-LM, ki naj bi bila javnosti na voljo v začetku prihodnjega leta. Univerzalne so v smislu UV-sušenja, saj jih lahko sušimo z vsemi vrstami UV-svetil, tudi sodobnimi UV-LED.

Nove barve so zasnovane na preverjeni formulaciji obstoječih klasičnih tiskarskih barv za suhi ofsetni tisk, h kateri so dodani posebni fotoiniciatorji občutljivi na UV-spektralni del svetlobnega sevanja. Nizkomigracijske lastnosti novih barv po navedbah proizvajalca omogočajo tisk etiket in živilske embalaže. Posebna odlika novih barv je zaradi formulacije tudi združljivost s klasičnim, kar pomeni, da pri prehodu z ene vrste na drugo ni potrebno pranje tiskarskega sistema.

Nova serija UV-tiskarskih barv za suhi ofsetni tisk je na voljo v procesnih CMYK-odtenkih, posebnih Pantone in tudi srebrnem in zlatem odtenku.

Več informacij na  www.classiccolours.org.uk in www.marks-3zet.com.