Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190507 Transjet Drive
Podjetje Sappi je javnosti ponudilo nov sublimacijski papir, ki je združljiv za uporabo na sistemih z lepljivim transportnim trakom.
Hitra individualizacija in personalizacija modnega in domačega poliestrskega tekstila z uporabo sublimacijskega načina prenosa upodobitve je deležno vse večjega povpraševanja. S tem namenom Sappi širi svoj portfelj sublimacijskih papirjev z novim papirjem Transjet Drive, ki svojo hrbtno površinsko gladkostjo omogoča bolj kvalitetno upodobitev, hkrati pa omogoča uporabo na tiskalniških sistemih z lepljivim trakom vodenja materiala. Transjet Drive odlikuje tudi nizka gramatura.

Novi sublimacijski papir je tako rekoč univerzalen za uporabo na kakršnem koli tiskalniškem sistemu, tudi tistih visoke hitrosti tiska in brez omenjenega transportnega traku. Zaradi svoje posebno površinsko obdelane hrbtne strani se učinkovito lepi na transportni trak, upodobitev pa se učinkovito in bolj kvalitetno preslika na tekstil. Dobra oprijemljivost posredno zagotavlja tudi daljšo življenjsko dobo omenjenih lepilnih trakov, kar posledično zagotavlja manj čiščenja tega in manj pogosto menjavo. Nov papir je na voljo v gramaturi 45 in 55 g/m2, kar je dodatna prednost papirja Transjet Drive.

Prednja stran je površinsko tudi posebej gladko obdelana, kar zagotavlja, da se barvila hitreje posušijo, končni prenesen rezultat upodobitve na tekstil pa je barvno bolj intenziven. Zaradi hitrega sušenja se papir lahko po izpisu takoj navije nazaj v zvitek. Papir Transjet Drive se lahko uporablja v neposrednem digitalnem tisku na modne in domače tekstilne izdelke, kot so: šali, posteljnina in denimo zavese. Različica gramature 55 g/m2 pa je primerna tudi za tisk gibkih oznak.

Več informacij na www.sappi.com.