Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190709 Fujifilm Platesense CTP
Fujifilm se zanaša na popolno CTP-storitev, ki prihaja v Evropo.
Podjetje Fujifilm širi poslovni model Platesense, ki je bil v Veliki Britaniji testni poslovni model že od leta 2018, v preostale dele Evrope. Platesense je koncept ponudbe storitev podjetja Fujifilm, ki omogoča ofsetnim tiskarjem, da racionalizirajo svojo administracijo priprave in pomagajo Fujifilmu pri koordinaciji potrošnega materiala v proizvodnji tiskarskih CTP-plošč.

CTP-oskrba s celostno podporo
Koncept Platesense podjetje Fujifilm ne uporablja zgolj za oskrbo svojih odjemalcev s tiskarskimi CTP-ploščami, temveč se ukvarja tudi z upravljanjem odpadkov plošč oziroma odpadnega aluminija. Poleg tega so odjemalcem na voljo tudi celovite storitve vzdrževanja in podpore. Po navedbah Fujifilma so uporabnikom na voljo tudi posebne storitve, kot je nadgradnja obstoječih sistemov priprave na delovni sistem XMF-Workflow in časovno/izmensko planiranje kadra priprave.

Poslovni model Platesense je po navedbah Fujifilma za uporabnike gledano predvsem bolj cenovno pregledna nabava tiskarskih plošč in uporaba teh z nižjimi procesnimi stroški, saj je razvijanje CTP-plošč znamke Fujifilm enostavnejša in hitrejša. Tiskarji zato lahko več časa namenijo upravljanju svojega posla in svojim strankam, hkrati pa izkoristijo nove potencialne izboljšave materialov v smislu doseganja višje produktivnosti in dodatnih prihrankov z nižjimi stroški obratovanja. Prav zato je omenjen model dragocen prispevek k spodbujanju donosnosti in s tem konkurenčnosti tiskarjev na trgu.

Poslovni model Platesense je trenutno zasnovan na dobavi Fujifilmovih brezkemijskih in kemijsko manj odvisnih CTP-plošč serije Superia.

Več informacij na www.platesense.com.