Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
HP razširja poslovno aplikativne možnosti z ElektroInk White (belim elektro-barvilom).



HP elektro-barvilo je posebnost oziroma osnova tehnologije Indigo digitalne ofsetne tehnologije.
Barvilo sestavljajo majhni delci pigmenta, ki suspendirajo v »upodobitvenem olju« (Isopar), ki ima elektrostatske lastnosti in ga je zato ob napetostnih razlikah na upodobitvenem valju moč privlačiti oziroma odbijati. Zaradi tekoče osnove barvil so tovrstni odtisi gladki in visoko sijajni, glede na podobno naravo sušenja barve s penetracijo v tiskovni material pa so tovrstni odtisi na pogled znatno bolj identični konvencionalnim ofsetnim.

Dodatna posebnost oziroma možnost tovrstne tehnologije je tudi mešanje posebnih barv oziroma možnost uporabe zaščitnih Pantone barv.


HP Indigo s5500.


Prednost pred ofsetno konvencionalno tiskarsko barvo je tudi ta, da se znatno hitreje suši na tiskovnih materialih, kot so filmi, folije in podobno. Prav zato omogoča hitro izdelavo reklamnih osvetlitvenih panojev, reklamnih plastičnih napisov...

Kar pa je novega v tovrstni tehnologiji, je možnost uporabe belega barvila. Zaradi tega je možno izdelati kakovostnejše in barvno foto bolj korektne odtise tudi na barvite temne tiskovne materiale.

Omenjeno belo barvilo je možno uporabiti tudi pri oblikovanju gibke embalaže. S podlaganjem belega barve lahko izdelate barvno korektne modele načrtovane embalaže.

Več informacij na http://www.hp.com.