Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190805 sappi
Okolju prijaznejša embalaže je aktualna vroča tema embalažne industrije.
Sappi. pionir v razvoju in proizvodnji okolju prijaznejšega papirja in embalaže, bo  na sejmu Fachpack 2019 predstavil številne okolju prijaznejše rešitve. Ena osrednjih predstavitev bo nov papir za varjenje, Sappi Seal. Njegova glavna odlika je popolna reciklabilnost, njegove lastnosti pa v celoti lahko nadomestijo obstoječe tovrstne papirje s PE-premazi. Predstavljen bo tudi javnosti nedavno predstavljen nov karton Atelier, ki na otip daje vtis svilnatosti, v tisku pa odtisom zagotavlja živahne barvne tone.

Trajnosten, reciklabilen in narejen iz obnovljivih surovin so načela podjetja Sappi v razvoju in proizvodnji papirjev, zato sodobni embalažni papirji izpolnjujejo vse te naštete kriterije. Vsi predstavljeni papirji se zato ujemajo s sloganom okolju prijaznejših materialov, ki naj bi jih izpostavljal letošnji sejem Fachpack.

Papir z integrirano funkcijo varjenja
Zmanjšanje porabe fosilnih virov v proizvodnji embalaže in embalažnih materialov je glavna skrb podjetja Sappi. V ta namen so nedavno razvili papir Sappi Seal, funkcionalen papir z integrirano funkcijo varjenja (toplotnega tesnjenja) in disperzijskim premazom na hrbtni strani. Kot tak predstavlja 100-odstotno alternativo tovrstnim papirjem s PE-premazom. V primerjavi z obstoječimi tovrstnimi embalažnimi rešitvami Sappi Seal porabi do 75 odstotkov manj fosilnih virov. Njegova proizvodnja povzroča tudi do 48 odstotkov manj emisij CO2. Dodatna prednost uporabe novega papirja je tudi učinkovita pregrada, ki ne prepušča vlage in je odporna na vodno paro. Papir Sappi Seal je primeren za primarno in sekundarno pakiranje. Na FachPack-u bo Sappi predstavil tudi različni primere njegove uporabe, vključno z izdelavo sladkornih in čajnih vrečk.

Med drugim bo Sappi predstavil tudi svojo široko paleto zaščitnih papirjev Guard. Ti inovativni embalažni papirji odvisno od vrste preprečujejo prehajanje maščob, zraka, vodne pare, mineralnih olj in različnih vonjav. Prav tako jih odlikuje visoka stopnja tesnjenja.

Številne možnosti uporabe kartonov v izdelavi zložljive embalaže
Atelier, je Sappi-jev nov bel karton za izdelavo zložljive embalaže. Razvit je bil kombinaciji zagotavljanja briljantnosti in funkcionalnosti embalaže, poseben je zaradi svojih vizualnih in fizikalnih lastnosti. Posebne so tudi njegova visoka specifična voluminoznost, togost in površinske lastnosti v kombinaciji s 100-odstotno belino. Na voljo je v gramaturah od 240 do 350 g/m2.

Na ogled bo na voljo tudi niz primerov izdelave embalaže z uporabo kartona Algro Design premium. Ta se že dolga leta uporablja za izdelavo embalaže številnih mednarodno uveljavljenih blagovnih znamk. Omenjeni kartoni zagotavljajo žive barvne odtise, visok kontrast upodobitev in optimalne lastnosti tiska. Ima tudi edinstven na otip svilnat vtis in je UV-odporen.

Paprji za druge embalažne aplikacije
Predstavljeni bodo tudi papirji iz svežih celuloznih vlaken, Fusion Topliner, ki jih odlikuje izjemen vizualni vtis in so namenjeni denimo ovijalnim embalažnim aplikacijam (ščitom, trakovom ...). Spoznati pa bo možno tudi papirje za izdelavo gibke embalaže in etiket.

Več informacij na www.sappi.com.